Street Kitchen

Kókusztejes-gyömbéresrépaleves

Kókusztejes-gyömbéres répaleves

Hozzávalók
50 g
kókuszzsír
2 fej
salottahagyma
500 g
sárgarépa
só, bors
1 szál
citromnád
1 ujjnyi
friss gyömbér
400 ml
zsíros kókuszkonzerv
800 ml
zöldségalaplé
A tálaláshoz
1 csokor
friss koriander
3 - 4 tk
chiliolaj
3 - 4 ek
sós kókuszchipsz

Elkészítés

Egy lábosban felhevítjük a kókuszzsírt, pár percig fonnyasztjuk benne a kockára vágott salottahagymát, majd egy csipet sóval ízesítjük. Mikor enyhén karamellizálódott a hagyma, mehet hozzá az egyforma darabokra vágott répa. Átforgatjuk, ismét sózzuk, borsozzuk, és kb. 10 percig, időnként megkeverve sütjük a répát.

A citromnádnak levágjuk a végeit, és néhányszor rácsapunk a kés nyelével, hogy fellazítsuk a rostjait, a lereszelt gyömbérrel együtt mehet a levesbe. Beleöntjük a kókusztejet és az alaplevet is, ismét sózzuk és borsozzuk, majd lefedve 15-20 percig főzzük, amíg a répa megpuhul.

Kiszedjük a citromnádat, több részletben krémes, selymes és egynemű állagúvá turmixoljuk a levest, majd egyszer újraforraljuk, megkóstoljuk, és ha szükséges, tökéletesítjük. Apróra vágott korianderrel, chiliolajjal és pirított, sós kókuszchipsszel tálaljuk.

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

www.streetkitchen.hu

Ha szeretnétek kipróbálni a halászlén kívül egy igazán különleges, ünnepi levest, esetleg szempont, hogy teljesen növényi legyen, akkor ne görgessetek tovább, hiszen ez a lehető legjobb választás! Egyszerre pikáns és édes, sós és lágy, isssteni. Nekem ez az egyik legnagyobb kedvencem, biztosan minden vendégetek imádni fogja.

Hozzávalók

4 főre
50 g
kókuszzsír
2 fej
salottahagyma
500 g
sárgarépa
só, bors
1 szál
citromnád
1 ujjnyi
friss gyömbér
400 ml
zsíros kókuszkonzerv
800 ml
zöldségalaplé
A tálaláshoz
1 csokor
friss koriander
3 - 4 tk
chiliolaj
3 - 4 ek
sós kókuszchipsz

Egy lábosban felhevítjük a kókuszzsírt, pár percig fonnyasztjuk benne a kockára vágott salottahagymát, majd egy csipet sóval ízesítjük. Mikor enyhén karamellizálódott a hagyma, mehet hozzá az egyforma darabokra vágott répa. Átforgatjuk, ismét sózzuk, borsozzuk, és kb. 10 percig, időnként megkeverve sütjük a répát.

A citromnádnak levágjuk a végeit, és néhányszor rácsapunk a kés nyelével, hogy fellazítsuk a rostjait, a lereszelt gyömbérrel együtt mehet a levesbe. Beleöntjük a kókusztejet és az alaplevet is, ismét sózzuk és borsozzuk, majd lefedve 15-20 percig főzzük, amíg a répa megpuhul.

Kiszedjük a citromnádat, több részletben krémes, selymes és egynemű állagúvá turmixoljuk a levest, majd egyszer újraforraljuk, megkóstoljuk, és ha szükséges, tökéletesítjük. Apróra vágott korianderrel, chiliolajjal és pirított, sós kókuszchipsszel tálaljuk.

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Ha tetszett a Kókusztejes-gyömbéres répaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept