Street Kitchen

Kolbászossavanyúkáposzta-leves

Kolbászos savanyúkáposzta-leves

Hozzávalók
1 fej
hagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
6 - 7 ek
olaj vagy zsír
1 ek
liszt
1 tk
fűszerkömény
2.5 l
csirke- vagy marhaalaplé
500 g
savanyú káposzta
1.5 tk
szárított tárkony
2 db
babérlevél
250 g
füstölt kolbász
100 g
zellergumó
100 g
karalábé
100 g
fehérrépa
100 g
burgonya
só, bors

Elkészítés

A savanyúkáposzta leves elkészítéséhez az aprított hagymát és fokhagymát 3-4 evőkanál olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és még 2-3 percig pirítjuk. Rátesszük a fűszerköményt, felöntjük 500 ml alaplével, és egy botmixer segítségével turmixoljuk. Hozzáadjuk a maradék alaplevet, a savanyú káposztát (ha túl savanyúnak találjuk, előtte át is moshatjuk), a tárkonyt, a babérlevelet, a felkarikázott kolbászt, és felforraljuk.

A kockára vágott zellergumót, karalábét és fehérrépát egy forró serpenyőben barnára pirítjuk 3-4 evőkanál olajon. Karamellizáljuk, majd a levesbe dobjuk a felkockázott burgonyával együtt. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem főttek, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

www.streetkitchen.hu

A kolbász füstössége rendkívül jól passzol a káposzta savasságához. Ez a leves tökéletes alternatíva, ha egy kis savanyú káposztás-csülkös bableveshez hasonló ízvilágra vágyunk, de nem akarunk bajlódni a bab áztatásával és a csülök megfőzésével, így egy csomó időt megspórolunk, mégis egy jellegében nagyon hasonló ételt kapunk.

Hozzávalók

4 - 5 főre
1 fej
hagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
6 - 7 ek
olaj vagy zsír
1 ek
liszt
1 tk
fűszerkömény
2.5 l
csirke- vagy marhaalaplé
500 g
savanyú káposzta
1.5 tk
szárított tárkony
2 db
babérlevél
250 g
füstölt kolbász
100 g
zellergumó
100 g
karalábé
100 g
fehérrépa
100 g
burgonya
só, bors

A savanyúkáposzta leves elkészítéséhez az aprított hagymát és fokhagymát 3-4 evőkanál olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és még 2-3 percig pirítjuk. Rátesszük a fűszerköményt, felöntjük 500 ml alaplével, és egy botmixer segítségével turmixoljuk. Hozzáadjuk a maradék alaplevet, a savanyú káposztát (ha túl savanyúnak találjuk, előtte át is moshatjuk), a tárkonyt, a babérlevelet, a felkarikázott kolbászt, és felforraljuk.

A kockára vágott zellergumót, karalábét és fehérrépát egy forró serpenyőben barnára pirítjuk 3-4 evőkanál olajon. Karamellizáljuk, majd a levesbe dobjuk a felkockázott burgonyával együtt. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem főttek, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha tetszett a Kolbászos savanyúkáposzta-leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept