Receptek

Kolbászos-tejfölöszöldbableves

Kolbászos-tejfölös zöldbableves

Hozzávalók
150 g
paprikás kolbász
3 db
répa
2 db
zellerszár
250 g
mirelit zöldbab (sárga színű)
250 g
mirelit zöldbab (zöld színű)
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
3 db
burgonya
1 csokor
friss kapor
2 - 3 ek
ecet
só, bors
olaj
1.5 l
víz
habarás
A habaráshoz:
5 - 6 púpozott ek
tejföl
2 ek
keményítő

Elkészítés

A babokat kivesszük a fagyasztóból és hagyjuk kiolvadni. Egy nagy lábasban egy kevés olajon a felkarikázott kolbászt zsírjára pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és 1-2 percig pirítjuk. Mehet bele az apróra vágott zeller és a felkarikázott répa. Jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és további 3-4 percig pároljuk. Beledobjuk a felkockázott krumplit, a két fajta babot, és felöntjük a vízzel. Felforraljuk és lassú tűzön kb. fél óra alatt puhára főzzük benne a zöldségeket.

Ha kész, a habarás hozzávalóit egy közepes keverőtálban csomómentesre keverjük egy habverővel, és 2-3 részletben egy kevés levet  adunk a levesből hozzá, hogy a hő ne kapja össze a tejfölt (ezt hőkiegyenlítésnek hívjuk), ezután az egészet lassan beleöntjük a levesbe. Hozzáadjuk az ecetet és az apróra vágott kaprot, majd elzárjuk. Friss kenyérrel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez az a leves amit ebédre, vacsira, bent a konyhában vagy akár kint bográcsban is simán elkészíthettek: rengeteg babbal, kolbásszal és egy jó adag tejföllel. Egytálételnek is simán megállja a helyét, de mint sok magyar étel, ez is akkor a legjobb, ha friss fehér kenyérrel eszitek!

Hozzávalók

5 - 6 főre
150 g
paprikás kolbász
3 db
répa
2 db
zellerszár
250 g
mirelit zöldbab (sárga színű)
250 g
mirelit zöldbab (zöld színű)
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
3 db
burgonya
1 csokor
friss kapor
2 - 3 ek
ecet
só, bors
olaj
1.5 l
víz
habarás
A habaráshoz:
5 - 6 púpozott ek
tejföl
2 ek
keményítő

A babokat kivesszük a fagyasztóból és hagyjuk kiolvadni. Egy nagy lábasban egy kevés olajon a felkarikázott kolbászt zsírjára pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és 1-2 percig pirítjuk. Mehet bele az apróra vágott zeller és a felkarikázott répa. Jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és további 3-4 percig pároljuk. Beledobjuk a felkockázott krumplit, a két fajta babot, és felöntjük a vízzel. Felforraljuk és lassú tűzön kb. fél óra alatt puhára főzzük benne a zöldségeket.

Ha kész, a habarás hozzávalóit egy közepes keverőtálban csomómentesre keverjük egy habverővel, és 2-3 részletben egy kevés levet  adunk a levesből hozzá, hogy a hő ne kapja össze a tejfölt (ezt hőkiegyenlítésnek hívjuk), ezután az egészet lassan beleöntjük a levesbe. Hozzáadjuk az ecetet és az apróra vágott kaprot, majd elzárjuk. Friss kenyérrel tálaljuk.

Ha tetszett a Kolbászos-tejfölös zöldbableves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept