Receptek

Krumplikrémleveskelkáposztával

Krumplikrémleves kelkáposztával

Hozzávalók
2 ek
olívaolaj
6 szelet
bacon
1 fej
nagyobb hagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 db
nagyobb sárgarépa
0.25 db
zellergumó (reszelve ugyanannyi, mit a répa)
1 tk
morzsolt majoranna
1 db
nagyobb babérlevél
2 ág
kakukkfű
só, bors
500 g
krumpli
1 l
zöldség alaplé vagy víz
250 g
kelkáposzta
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

img_8583.jpg

A felforrósított lábosban olajat hevítünk és a baconszeleteket átpirítjuk benne, majd félretesszük őket. A bacon zsírján dinsztelni kezdjük a durvára vágott vöröshagymát, majd ha üvegesre pároltuk, mehet mellé a lereszelt sárgarépa és zeller, valamint a megtisztított fokhagymagerezdek. A zöldfűszerekkel ízesítjük, majd ha a zöldségek már összeestek, bedobjuk a lábasba a nagyobb kockákra vágott krumplikat is. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével és fedő alatt addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.

A zöldfűszereket eltávolítjuk belőle és botmixerrel lepürésítjük az egészet, ha szükséges adunk még hozzá alaplevet, vagy vizet. A káposztalevelekből eltávolítjuk az ereket, majd falatnyi méretű darabokra vágva a leveshez adjuk. A fél citrom levével és ha szükséges sóval, borssal ízesítjük a levest, és éppen csak addig főzzük, amíg a levelek zöldek és picit roppanósak maradnak. Tálalásnál a levest friss petrezselyemmel, olívaolajjal és persze a lepirított baconnel díszítjük.

img_8586.jpg

www.streetkitchen.hu

Éppen, hogy megszöktünk a télből, ami szuper dolog, de a boltok polcai még nem roskadoznak a legfrissebb zöldségektől, szóval a tavaszi pörgés még hátravan. Ilyenkor kell elővenni az olyan káposztás, krumplis recepteket, mint amilyen ez is. Mindenképp próbáljátok ki, mert ez egy nagyon finom leves lett... Ja és a citromlevet ne hagyjátok ki belőle véletlenül sem, nagyon kell bele!

Hozzávalók

4 - 6 személyre
2 ek
olívaolaj
6 szelet
bacon
1 fej
nagyobb hagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 db
nagyobb sárgarépa
0.25 db
zellergumó (reszelve ugyanannyi, mit a répa)
1 tk
morzsolt majoranna
1 db
nagyobb babérlevél
2 ág
kakukkfű
só, bors
500 g
krumpli
1 l
zöldség alaplé vagy víz
250 g
kelkáposzta
0.5 db
citrom leve

img_8583.jpg

A felforrósított lábosban olajat hevítünk és a baconszeleteket átpirítjuk benne, majd félretesszük őket. A bacon zsírján dinsztelni kezdjük a durvára vágott vöröshagymát, majd ha üvegesre pároltuk, mehet mellé a lereszelt sárgarépa és zeller, valamint a megtisztított fokhagymagerezdek. A zöldfűszerekkel ízesítjük, majd ha a zöldségek már összeestek, bedobjuk a lábasba a nagyobb kockákra vágott krumplikat is. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével és fedő alatt addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.

A zöldfűszereket eltávolítjuk belőle és botmixerrel lepürésítjük az egészet, ha szükséges adunk még hozzá alaplevet, vagy vizet. A káposztalevelekből eltávolítjuk az ereket, majd falatnyi méretű darabokra vágva a leveshez adjuk. A fél citrom levével és ha szükséges sóval, borssal ízesítjük a levest, és éppen csak addig főzzük, amíg a levelek zöldek és picit roppanósak maradnak. Tálalásnál a levest friss petrezselyemmel, olívaolajjal és persze a lepirított baconnel díszítjük.

img_8586.jpg

Ha tetszett a krumplikrémleves kelkáposztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése