Street Kitchen

Mexikóifeketebab-főzelékavokádósmarhahúsroláddal

Mexikói feketebab-főzelék avokádós marhahúsroláddal

Hozzávalók
A főzelékhez
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 ek
sűrített paradicsom
0.5 tk
füstölt paprika
0.5 tk
őrölt kömény
1 tk
oregánó
1 gerezd
fokhagyma
1 konzerv
feketebab
(400 g-os kiszerelés)
2 tk
finomliszt
2 ek
növényi alapú tejföl-alternatíva
A húsroládhoz
1 db
avokádó
400 g
darált marhahús
3 szál
friss koriander
só, bors
0.5 db
lime héja
2 ek
étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
2 marék
tortillachips
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
0.5 db
lime
2 szál
koriander

Elkészítés

A feketebab-főzelékkel kezdünk, amihez a finomra vágott hagymát egy lábasban aranybarnára pirítjuk egy kevés olajon. Sózzuk, majd mehet a hagymára a sűrített paradicsom, és azt is odakapatjuk kissé. Rászórjuk a füstölt paprikát, a köményt, az oregánót és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük kb. 200 ml vízzel. Elforraljuk a vizet a hagymás alapról, aztán mehet bele a lecsepegtetett bab, a liszt és 150 ml víz is, és az egészet besűrítjük.

Végül mehet a főzelékhez a tejföl-helyettesítő, és kész vagyunk.

A következő lépés a húsrolád elkészítése, amibe rendhagyó módon avokádó kerül, de higgyétek el, iszonyat omlós lesz tőle! Összetörjük az avokádó húsát egy villával. Mehet hozzá a marhahús, az aprított koriander, só, bors és a lime reszelt héja. Összegyúrjuk és kb. 10 db csevapszerű roládot formázunk a masszából. Közepes lángon kevés olajat melegítük egy serpenyőben, és megsütjük a roládokat. (A forgatásnál érdemes vigyázni, mert könnyen széteshet.) 

Tányérba szedünk a kész főzelékből, és mehetnek rá a roládok és egy kevés tortillachips. Megszórjuk aprított lila hagymával, végül egy lime-gerezddel és pár levél korianderrel fejezzük be a tálalást. 

feketebab-főzelék
Mexikói feketebab-főzelék avokádós marhahúsroláddal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Egy finom főzelékre bármikor kapható vagy? Próbáld ki ezeket is!

Újhagymás kelbimbófőzelék

Karfiolfőzelék sült virslivel

Kelkáposzta-főzelék, ahogy Lajos készíti

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Hogy mi a közös a magyarokban és a mexikóiakban? Például a csípős szaftos ételek, de itt most a bab lesz a közös nevező. Tényleg zseniálisan működik együtt a két kultúra ebben a mexikói babfőzelékben!

Hozzávalók

2 főre
A főzelékhez
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 ek
sűrített paradicsom
0.5 tk
füstölt paprika
0.5 tk
őrölt kömény
1 tk
oregánó
1 gerezd
fokhagyma
1 konzerv
feketebab
(400 g-os kiszerelés)
2 tk
finomliszt
2 ek
növényi alapú tejföl-alternatíva
A húsroládhoz
1 db
avokádó
400 g
darált marhahús
3 szál
friss koriander
só, bors
0.5 db
lime héja
2 ek
étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
2 marék
tortillachips
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
0.5 db
lime
2 szál
koriander

A feketebab-főzelékkel kezdünk, amihez a finomra vágott hagymát egy lábasban aranybarnára pirítjuk egy kevés olajon. Sózzuk, majd mehet a hagymára a sűrített paradicsom, és azt is odakapatjuk kissé. Rászórjuk a füstölt paprikát, a köményt, az oregánót és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük kb. 200 ml vízzel. Elforraljuk a vizet a hagymás alapról, aztán mehet bele a lecsepegtetett bab, a liszt és 150 ml víz is, és az egészet besűrítjük.

Végül mehet a főzelékhez a tejföl-helyettesítő, és kész vagyunk.

A következő lépés a húsrolád elkészítése, amibe rendhagyó módon avokádó kerül, de higgyétek el, iszonyat omlós lesz tőle! Összetörjük az avokádó húsát egy villával. Mehet hozzá a marhahús, az aprított koriander, só, bors és a lime reszelt héja. Összegyúrjuk és kb. 10 db csevapszerű roládot formázunk a masszából. Közepes lángon kevés olajat melegítük egy serpenyőben, és megsütjük a roládokat. (A forgatásnál érdemes vigyázni, mert könnyen széteshet.) 

Tányérba szedünk a kész főzelékből, és mehetnek rá a roládok és egy kevés tortillachips. Megszórjuk aprított lila hagymával, végül egy lime-gerezddel és pár levél korianderrel fejezzük be a tálalást. 

feketebab-főzelék
Mexikói feketebab-főzelék avokádós marhahúsroláddal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Egy finom főzelékre bármikor kapható vagy? Próbáld ki ezeket is!

Újhagymás kelbimbófőzelék

Karfiolfőzelék sült virslivel

Kelkáposzta-főzelék, ahogy Lajos készíti

Ha tetszett a mexikói feketebab-főzelék avokádós marhahúsroláddal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése