A feketebab-főzelékkel kezdünk, amihez a finomra vágott hagymát egy lábasban aranybarnára pirítjuk egy kevés olajon. Sózzuk, majd mehet a hagymára a sűrített paradicsom, és azt is odakapatjuk kissé. Rászórjuk a füstölt paprikát, a köményt, az oregánót és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük kb. 200 ml vízzel. Elforraljuk a vizet a hagymás alapról, aztán mehet bele a lecsepegtetett bab, a liszt és 150 ml víz is, és az egészet besűrítjük.
Végül mehet a főzelékhez a tejföl-helyettesítő, és kész vagyunk.
A következő lépés a húsrolád elkészítése, amibe rendhagyó módon avokádó kerül, de higgyétek el, iszonyat omlós lesz tőle! Összetörjük az avokádó húsát egy villával. Mehet hozzá a marhahús, az aprított koriander, só, bors és a lime reszelt héja. Összegyúrjuk és kb. 10 db csevapszerű roládot formázunk a masszából. Közepes lángon kevés olajat melegítük egy serpenyőben, és megsütjük a roládokat. (A forgatásnál érdemes vigyázni, mert könnyen széteshet.)
Tányérba szedünk a kész főzelékből, és mehetnek rá a roládok és egy kevés tortillachips. Megszórjuk aprított lila hagymával, végül egy lime-gerezddel és pár levél korianderrel fejezzük be a tálalást.

- Elkészítési idő: 40 perc



