Street Kitchen

OMG:Ímealegjobbkínaicsípős-savanyúleves

OMG: Íme a legjobb kínai csípős-savanyú leves

Hozzávalók
1 ek
friss gyömbér lereszelve
1 ek
ázsiai chili pasta
1 ek
olaj
30 g
fafül gomba
1 gerezd
fokhagyma
200 g
lében eltett v. konzerv bambuszrügy
0.5 dl
szójaszósz
0.5 dl
rizsecet
bors
1 csipet
barnacukor
1 mk
szecsuáni bors
7 dl
alaplé
150 g
tofu
4 tk
étkezési keményítő 1 dl vízben elkeverve
1 db
tojás
díszítésnek újhagyma

Elkészítés

A felhevített wokba elkezdjük pirítani a friss reszelt gyömbért, a chili pasta-t egy kevés olaj társaságában. Ezt követően jöhet a fafül gomba, amit valószínűleg szárított verzióban kaptok majd meg a boltban, de csak egyszerűen öntsétek le egy kevés meleg vízzel a főzés kezdete előtt. Az áttört fokhagyma utána a kisebb darabokra vágott bambuszrügyet is hozzáadjuk a leves alapunkhoz. Ezek utána mehet bele a szójaszósz, a rizsecet és a fűszerek: só, bors, cukor és szecsuáni bors. Végül pedig felöntjük az egészet alaplével és 5 percig főzzük a felkockázott tofuval. A sűrűbb állag eléréséhez elkeverjük a keményítőt 1 dl hideg vízzel, hozzáöntjük a leveshez és egy felvert tojást, lassan belecsurgatunk. A levest tálaljuk melegen, újhagymával díszítve.

kinai_leves.jpg

www.streetkitchen.hu

Teljesen belejöttünk a kínai büfék ételeinek reprodukálásába. A szezámos csirke után most elhoztuk nektek ezt a csípős-savanyú levest, amit állagát tekintve sok mindenhez hasonlítottunk már. De most mindettől eltekintve próbáljátok ki, hiszen pár izgi hozzávalóból egy elég frankó levest tudtok kifőzni.

Hozzávalók

2 - 4 főre
1 ek
friss gyömbér lereszelve
1 ek
ázsiai chili pasta
1 ek
olaj
30 g
fafül gomba
1 gerezd
fokhagyma
200 g
lében eltett v. konzerv bambuszrügy
0.5 dl
szójaszósz
0.5 dl
rizsecet
bors
1 csipet
barnacukor
1 mk
szecsuáni bors
7 dl
alaplé
150 g
tofu
4 tk
étkezési keményítő 1 dl vízben elkeverve
1 db
tojás
díszítésnek újhagyma

A felhevített wokba elkezdjük pirítani a friss reszelt gyömbért, a chili pasta-t egy kevés olaj társaságában. Ezt követően jöhet a fafül gomba, amit valószínűleg szárított verzióban kaptok majd meg a boltban, de csak egyszerűen öntsétek le egy kevés meleg vízzel a főzés kezdete előtt. Az áttört fokhagyma utána a kisebb darabokra vágott bambuszrügyet is hozzáadjuk a leves alapunkhoz. Ezek utána mehet bele a szójaszósz, a rizsecet és a fűszerek: só, bors, cukor és szecsuáni bors. Végül pedig felöntjük az egészet alaplével és 5 percig főzzük a felkockázott tofuval. A sűrűbb állag eléréséhez elkeverjük a keményítőt 1 dl hideg vízzel, hozzáöntjük a leveshez és egy felvert tojást, lassan belecsurgatunk. A levest tálaljuk melegen, újhagymával díszítve.

kinai_leves.jpg

Ha tetszett az OMG: Íme a legjobb kínai csípős-savanyú leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept