Street Kitchen

Paradicsomlevesolaszoshúsgolyóval

Paradicsomleves olaszos húsgolyóval

Hozzávalók
A húsgolyóhoz
500 g
darált sertéshús
só, bors
50 g
aszalt paradicsom
50 g
fekete olajbogyó
2 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
hagyma
A leveshez
30 ml
olaj
0.5 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 l
passata
3 ek
paradicsomos pesztó
(kb. 80 g)
2 - 3 szál
zellerszár
só, bors
1 kis csokor
bazsalikom

Elkészítés

Az olaszos paradicsomleveshez a húst egy keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, a karikára vágott olajbogyót, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott hagymát, majd az egészet összedolgozzuk. Nedves kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formázunk belőle.

Egy lábasban, közepesen erős lángon olajat hevítünk, és 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta a kis kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd beletesszük a húsgolyókat, és oldalanként kb. 1-1 percig pirítjuk. Felöntjük a passatával, belekeverjük a paradicsomos pesztót és a kis kockára vágott zellerszárat. Ha felforrt a leves, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon a húsgolyókkal együtt kb. 20 percig főzzük. 

Levesszük a tűzről, és megszórjuk a levest a frissen felaprított bazsalikommal. Tányérba szedjük, és néhány bazsalikomlevéllel díszítjük.

Elkészítési idő: 35 perc

Paradicsomleves húsgolyóval
Paradicsomleves olaszos húsgolyóval

Ezeket is nézd meg:

Mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval

Fehérboros paradicsomleves sült csicseriborsóval

www.streetkitchen.hu

Paradicsomlevest százféleképpen lehet készíteni. Én is már vagy 99-féleképp készítettem, de így még soha. Most ennek is eljött az ideje!

Hozzávalók

4 főre
A húsgolyóhoz
500 g
darált sertéshús
só, bors
50 g
aszalt paradicsom
50 g
fekete olajbogyó
2 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
hagyma
A leveshez
30 ml
olaj
0.5 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 l
passata
3 ek
paradicsomos pesztó
(kb. 80 g)
2 - 3 szál
zellerszár
só, bors
1 kis csokor
bazsalikom

Az olaszos paradicsomleveshez a húst egy keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, a karikára vágott olajbogyót, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott hagymát, majd az egészet összedolgozzuk. Nedves kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formázunk belőle.

Egy lábasban, közepesen erős lángon olajat hevítünk, és 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta a kis kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd beletesszük a húsgolyókat, és oldalanként kb. 1-1 percig pirítjuk. Felöntjük a passatával, belekeverjük a paradicsomos pesztót és a kis kockára vágott zellerszárat. Ha felforrt a leves, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon a húsgolyókkal együtt kb. 20 percig főzzük. 

Levesszük a tűzről, és megszórjuk a levest a frissen felaprított bazsalikommal. Tányérba szedjük, és néhány bazsalikomlevéllel díszítjük.

Elkészítési idő: 35 perc

Paradicsomleves húsgolyóval
Paradicsomleves olaszos húsgolyóval

Ezeket is nézd meg:

Mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval

Fehérboros paradicsomleves sült csicseriborsóval

Ha tetszett a Paradicsomleves olaszos húsgolyóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept