Hozzávalók

8
főre
+

A leveshez

1 fej hagyma
80 g répa
5 gerezd fokhagyma
30 g zellerszár
2 ek kókuszolaj
só, bors
1 tk őrölt koriander
1 tk római kömény
2 tk oregánó
0.25 tk fahéj
0.25 tk chili
1 tk pirospaprika
½ l csirkealaplé (vagy víz)
4x400 g passata

A húsgolyóhoz

1 kg csirkemell (darált)
só, bors
1 tk őrölt koriander
1 tk római kömény
1 tk oregánó
0.25 tk fahéj
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor koriander
1 db tojás
4 - 5 ek zabliszt
1 ek kókuszolaj a sütéshez

A paprikasalsához

1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
3 - 4 ek ecetes jalapeño paprika
1 fej lila hagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor koriander
só, bors
2 - 3 ek fehérborecet
2 - 3 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval

Fűszeres, friss, pikáns és izgalmas… Nagyjából így tudnám jellemezni ezt az ételt, ráadásul nagy áldozatokat se kell hoznunk, hiszen a szénhidráttartalma elenyésző. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+

A leveshez

1 fej hagyma
80 g répa
5 gerezd fokhagyma
30 g zellerszár
2 ek kókuszolaj
só, bors
1 tk őrölt koriander
1 tk római kömény
2 tk oregánó
0.25 tk fahéj
0.25 tk chili
1 tk pirospaprika
½ l csirkealaplé (vagy víz)
4x400 g passata

A húsgolyóhoz

1 kg csirkemell (darált)
só, bors
1 tk őrölt koriander
1 tk római kömény
1 tk oregánó
0.25 tk fahéj
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor koriander
1 db tojás
4 - 5 ek zabliszt
1 ek kókuszolaj a sütéshez

A paprikasalsához

1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
3 - 4 ek ecetes jalapeño paprika
1 fej lila hagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor koriander
só, bors
2 - 3 ek fehérborecet
2 - 3 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A mexikói paradicsomleveshez a hagymát, a répát, a fokhagymát és a zellerszárat apróra vágjuk, majd a kókuszolajon elkezdjük pirítani. Rászórjuk a fűszereket, majd ezekkel is pár perc alatt átpirítjuk. Hozzáöntjük az alaplevet és a sűrített paradicsomokat. Felforraljuk, majd egy botmixer segítségével lezúzzuk. Ha túl sűrű az állaga, felöntjük egy kis vízzel.

A húsgolyókhoz a darált csirkemellet alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd golflabda méretű golyókat formázunk belőle. Egy tapadásmentes, füstölgő serpenyőben a kókuszolajon kérgesítjük a húsgolyókat, majd a levesbe tesszük, és forrástól számítva kb. 20 perc alatt készre főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a levest.

A salsához a paprikákat és a hagymát kb. 4 x 4 mm-es kockákra, a zöldfűszereket apróra vágjuk, majd összekeverjük a többi alapanyaggal. Tálaláskor a húsgolyókra teszünk a friss salsából, és fogyaszthatjuk is.

mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval
Mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval

Ha tetszett a mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a fitt receptek is érdekelhet a Street Kitchen oldaláról:

Csirkés-csicseriborsós thai curry

Paradicsomos káposztafőzelék csirkemellfasírttal

Sültcsirke-caprese basmati rizzsel


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 32 g

Szénhidrát: 5 g

Zsír: 15 g

Kalória: 301 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 255.79 g

Szénhidrát: 41.21 g

Zsír: 116.15 g

Kalória: 2409.26 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?