Hozzávalók
A leveshez
- 1 fej hagyma
- 80 g répa
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 g zellerszár
- 2 ek kókuszolaj
- só, bors
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk római kömény
- 2 tk oregánó
- 0.25 tk fahéj
- 0.25 tk chili
- 1 tk pirospaprika
- ½ l csirkealaplé (vagy víz)
- 4x400 g passata
A húsgolyóhoz
- 1 kg csirkemell (darált)
- só, bors
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk római kömény
- 1 tk oregánó
- 0.25 tk fahéj
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 kis csokor koriander
- 1 db tojás
- 4 - 5 ek zabliszt
- 1 ek kókuszolaj a sütéshez
A paprikasalsához
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 3 - 4 ek ecetes jalapeño paprika
- 1 fej lila hagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 kis csokor koriander
- só, bors
- 2 - 3 ek fehérborecet
- 2 - 3 ek olívaolaj
Mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval
Hozzávalók
A leveshez
- 1 fej hagyma
- 80 g répa
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 g zellerszár
- 2 ek kókuszolaj
- só, bors
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk római kömény
- 2 tk oregánó
- 0.25 tk fahéj
- 0.25 tk chili
- 1 tk pirospaprika
- ½ l csirkealaplé (vagy víz)
- 4x400 g passata
A húsgolyóhoz
- 1 kg csirkemell (darált)
- só, bors
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk római kömény
- 1 tk oregánó
- 0.25 tk fahéj
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 kis csokor koriander
- 1 db tojás
- 4 - 5 ek zabliszt
- 1 ek kókuszolaj a sütéshez
A paprikasalsához
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 3 - 4 ek ecetes jalapeño paprika
- 1 fej lila hagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 kis csokor koriander
- só, bors
- 2 - 3 ek fehérborecet
- 2 - 3 ek olívaolaj
A mexikói paradicsomleveshez a hagymát, a répát, a fokhagymát és a zellerszárat apróra vágjuk, majd a kókuszolajon elkezdjük pirítani. Rászórjuk a fűszereket, majd ezekkel is pár perc alatt átpirítjuk. Hozzáöntjük az alaplevet és a sűrített paradicsomokat. Felforraljuk, majd egy botmixer segítségével lezúzzuk. Ha túl sűrű az állaga, felöntjük egy kis vízzel.
A húsgolyókhoz a darált csirkemellet alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd golflabda méretű golyókat formázunk belőle. Egy tapadásmentes, füstölgő serpenyőben a kókuszolajon kérgesítjük a húsgolyókat, majd a levesbe tesszük, és forrástól számítva kb. 20 perc alatt készre főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a levest.
A salsához a paprikákat és a hagymát kb. 4 x 4 mm-es kockákra, a zöldfűszereket apróra vágjuk, majd összekeverjük a többi alapanyaggal. Tálaláskor a húsgolyókra teszünk a friss salsából, és fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett a mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a fitt receptek is érdekelhet a Street Kitchen oldaláról:
Csirkés-csicseriborsós thai curry