Hirdetés

Fehérboros paradicsomleves sült csicseriborsóval

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
1 konzerv csicseriborsó
1 ek zöld pesztó
1 csipet szárított oregánó
só, bors
½ fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
200 ml fehérbor
600 ml víz
400 ml passata
1 csapott ek cukor
1 csipet chilipehely

A tálaláshoz

olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fehérboros paradicsomleves sült csicseriborsóval

Na, ez nem a klasszik magyaros paradicsomleves, cserébe olaszos és boros, úgyhogy garantált a siker.
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
1 konzerv csicseriborsó
1 ek zöld pesztó
1 csipet szárított oregánó
só, bors
½ fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
200 ml fehérbor
600 ml víz
400 ml passata
1 csapott ek cukor
1 csipet chilipehely

A tálaláshoz

olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A csicseriborsót leszűrjük és átmossuk, összekeverjük a pesztóval és az oregánóval, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Az aprított hagymát, fokhagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Hozzáöntünk 300 ml vizet, és leturmixoljuk, majd a maradék vizet és a passatát is hozzáöntjük. Belerakjuk a cukrot és a chilipelyhet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön forraljuk 10-15 percig.

Ha tetszett a fehérboros paradicsomleves sült csicseriborsóval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások