Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 ek zöld pesztó
- 1 csipet szárított oregánó
- só, bors
- ½ fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 200 ml fehérbor
- 600 ml víz
- 400 ml passata
- 1 csapott ek cukor
- 1 csipet chilipehely
A tálaláshoz
- olívaolaj
Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 ek zöld pesztó
- 1 csipet szárított oregánó
- só, bors
- ½ fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 200 ml fehérbor
- 600 ml víz
- 400 ml passata
- 1 csapott ek cukor
- 1 csipet chilipehely
A tálaláshoz
- olívaolaj
A csicseriborsót leszűrjük és átmossuk, összekeverjük a pesztóval és az oregánóval, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Az aprított hagymát, fokhagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Hozzáöntünk 300 ml vizet, és leturmixoljuk, majd a maradék vizet és a passatát is hozzáöntjük. Belerakjuk a cukrot és a chilipelyhet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön forraljuk 10-15 percig.
Ha tetszett a fehérboros paradicsomleves sült csicseriborsóval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon