Street Kitchen

Tarhonyászöldségleves

Tarhonyás zöldségleves

Hozzávalók
Az alapléhez
A levesbetéthez
2 szál
sárgarépa felszeletelve
(kisebb)
1 szál
fehérrépa felszeletelve
1 szál
szárzeller felszeletelve
0.25 db
zellergumó felszeletelve
0.25 db
karalábé felszeletelve
125 g
tarhonya
200 g
fagyasztott zöldborsó
1
csokro friss petrezselyem
1 szál
sárgarépa
1 szál
fehérrépa
0.75 db
zellergumó
(kisebb)
0.75 db
karalábé
(kisebb)
1 fej
hagyma
só, bors
1 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
1
cm-nyi friss gyömbér
1 tk
egész fekete bors
1 csokor
friss petrezselyem
2 tk
szárított lestyán
3 - 4
liter víz

Elkészítés

Az alapléhez a répákat, a zellert, a karalábét és a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, egy tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk 1 evőkanál olajjal és 250 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg jól meg nem pirul (szinte már ég) a külseje. Ezután egy nagy lábasba tesszük a maradék hozzávalókkal együtt, és közepes lángon 1-1,5 órát főzzük. 

Ha kész, leszűrjük, belerakjuk a levesbetét hozzávalóit, a borsó kivételével, 10 perc főzés után mehet bele a borsó is, majd szintén 10 perc után elzárjuk. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tarhonyás zöldségleves

www.streetkitchen.hu

Ez a klasszikusnak mondható tarhonyás leves szerintem sok mindenki gyerekkorát idézi. A legjobb, hogy ezt az alaplevet szinte bármihez felhasználhatjátok, és a vegáknak egy tök jó opció a húsleveskocka kiváltására.

Hozzávalók

4 - 6 főre
Az alapléhez
A levesbetéthez
2 szál
sárgarépa felszeletelve
(kisebb)
1 szál
fehérrépa felszeletelve
1 szál
szárzeller felszeletelve
0.25 db
zellergumó felszeletelve
0.25 db
karalábé felszeletelve
125 g
tarhonya
200 g
fagyasztott zöldborsó
1
csokro friss petrezselyem
1 szál
sárgarépa
1 szál
fehérrépa
0.75 db
zellergumó
(kisebb)
0.75 db
karalábé
(kisebb)
1 fej
hagyma
só, bors
1 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
1
cm-nyi friss gyömbér
1 tk
egész fekete bors
1 csokor
friss petrezselyem
2 tk
szárított lestyán
3 - 4
liter víz

Az alapléhez a répákat, a zellert, a karalábét és a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, egy tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk 1 evőkanál olajjal és 250 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg jól meg nem pirul (szinte már ég) a külseje. Ezután egy nagy lábasba tesszük a maradék hozzávalókkal együtt, és közepes lángon 1-1,5 órát főzzük. 

Ha kész, leszűrjük, belerakjuk a levesbetét hozzávalóit, a borsó kivételével, 10 perc főzés után mehet bele a borsó is, majd szintén 10 perc után elzárjuk. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tarhonyás zöldségleves

Ha tetszett a Tarhonyás zöldségleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept