Megúszós kaják

Alegjobbrakottcukkini

A legjobb rakott cukkini

Hozzávalók
2 db
nagyobb cukkini
400 g
darált sertéshús ( kevésbé zsíros)
100 ml
alaplé vagy víz
só, bors
1 fej
hagyma
8 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
1 ek
liszt
100 g
reszelt trappista sajt
200 ml
tejszín

Elkészítés

Az egyik cukkinit nagyjából 3 mm vastag szeletekre vágjuk és minimális olajon, de akár száraz forró serpenyőben is lehet, mindkét oldalán elősütjük. Félretesszük őket és amennyiben olajon sütöttük elő a cukkinit leitatjuk az esetlegesen rajta maradt zsiradékot. A másik cukkinit lereszeljük és a zúzott fokhagymával együtt forró serpenyőben olaj nélkül, folyamatosan kevergetve addig pároljuk, amíg minden nedvességet elfő. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd mehet rá a darált sertéshús, sózzuk és borsozzuk és együtt pirítjuk nagyjából 10 percig. Ekkor mehet rá az alaplé és fedő alatt puhára főzzük kb. 30 perc alatt. Ekkor felöntjük a tejszínnel és kb. 5 percig főzzük, vagy amíg besűrűsödik. Rászórjuk a lisztet és ezzel együtt készre főzzük újabb 5 perc alatt. Ha kész, a tejszínes-húsos keveréket és a fokhagymás reszelt cukkinit összekeverjük.

Egy tűzálló tál alját kibéleljük az elősütött cukkiniszeletek felével, erre mehet a cukkinis-húsos keverék, majd az egészet befedjük a maradék cukkinivel. Bőven teszünk rá reszelt sajtot és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe 35 percre.

www.streetkitchen.hu

Imádnivaló cukkinis egytálétel, egyszerű rusztikus kaja ismerős ízekkel. Nem kell mindig kaviár, ahhoz, hogy egy igazán jót együnk! Az ilyen egyszerű és gyors ételek lesznek leginkább a család kedvencei. Tegyél egy próbát, irány a konyha!

Nézzük, hogy készül a legtutibb rakott cukkini.

Hozzávalók

4 személyre
2 db
nagyobb cukkini
400 g
darált sertéshús ( kevésbé zsíros)
100 ml
alaplé vagy víz
só, bors
1 fej
hagyma
8 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
1 ek
liszt
100 g
reszelt trappista sajt
200 ml
tejszín

Elkészítés

Az egyik cukkinit nagyjából 3 mm vastag szeletekre vágjuk és minimális olajon, de akár száraz forró serpenyőben is lehet, mindkét oldalán elősütjük. Félretesszük őket és amennyiben olajon sütöttük elő a cukkinit leitatjuk az esetlegesen rajta maradt zsiradékot. A másik cukkinit lereszeljük és a zúzott fokhagymával együtt forró serpenyőben olaj nélkül, folyamatosan kevergetve addig pároljuk, amíg minden nedvességet elfő. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd mehet rá a darált sertéshús, sózzuk és borsozzuk és együtt pirítjuk nagyjából 10 percig. Ekkor mehet rá az alaplé és fedő alatt puhára főzzük kb. 30 perc alatt. Ekkor felöntjük a tejszínnel és kb. 5 percig főzzük, vagy amíg besűrűsödik. Rászórjuk a lisztet és ezzel együtt készre főzzük újabb 5 perc alatt. Ha kész, a tejszínes-húsos keveréket és a fokhagymás reszelt cukkinit összekeverjük.

Egy tűzálló tál alját kibéleljük az elősütött cukkiniszeletek felével, erre mehet a cukkinis-húsos keverék, majd az egészet befedjük a maradék cukkinivel. Bőven teszünk rá reszelt sajtot és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe 35 percre.

rakott-cukkini-talalasa

Nemcsak nyáron, hanem télen is érdemes elkészíteni – szerencsére cukkini egész évben akad a boltok polcain.

Ha tetszett a legjobb rakott cukkini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept