Az egyik cukkinit nagyjából 3 mm vastag szeletekre vágjuk és minimális olajon, de akár száraz forró serpenyőben is lehet, mindkét oldalán elősütjük. Félretesszük őket és amennyiben olajon sütöttük elő a cukkinit leitatjuk az esetlegesen rajta maradt zsiradékot. A másik cukkinit lereszeljük és a zúzott fokhagymával együtt forró serpenyőben olaj nélkül, folyamatosan kevergetve addig pároljuk, amíg minden nedvességet elfő. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd mehet rá a darált sertéshús, sózzuk és borsozzuk és együtt pirítjuk nagyjából 10 percig. Ekkor mehet rá az alaplé és fedő alatt puhára főzzük kb. 30 perc alatt. Ekkor felöntjük a tejszínnel és kb. 5 percig főzzük, vagy amíg besűrűsödik. Rászórjuk a lisztet és ezzel együtt készre főzzük újabb 5 perc alatt. Ha kész, a tejszínes-húsos keveréket és a fokhagymás reszelt cukkinit összekeverjük.
Egy tűzálló tál alját kibéleljük az elősütött cukkiniszeletek felével, erre mehet a cukkinis-húsos keverék, majd az egészet befedjük a maradék cukkinivel. Bőven teszünk rá reszelt sajtot és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe 35 percre.