Megúszós kaják

Almaciderescsirkeraguananásszalésrizzsel

Almacideres csirkeragu ananásszal és rizzsel

Hozzávalók
150 ml
tejszín
500 g
csirkemell
1.5 üveg
cider
(330 ml-es kiszerelés)
olaj
1 konzerv
ananász
(300 g)
só, bors
2 tk
keményítő
1 tk
mustár
200 g
rizs
½ csokor petrezselyem

Elkészítés

Az almacideres csirkeraguhoz először a csirkét apró csíkokra vágjuk, felöntjük kb. fél üveg ciderrel, és legalább fél órát hagyjuk benne állni a húst. Felforrósítunk egy serpenyőt 3-4 evőkanál olajjal, majd rádobjuk a csirkét. A cider cukortartalma miatt szépen karamellizálódni fog majd a hús. 2-3 perc pirítás után a serpenyőbe dobjuk az ananászt, és megkapatjuk. Felöntjük egy üveg ciderrel, és összeforraljuk. Nem kell sokáig forralni, ha csillapodik a habzás, nagyjából már jó is. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel. 

Egy kevéske vízben elkeverünk 2 teáskanál keményítőt, majd hozzáöntjük a raguhoz. Egy percig rotyogtatjuk, amíg behúz a keményítő, majd beletesszük a mustárt.

A körethez a rizst az SK oldalán leírtak szerint készítjük el, majd a kész rizs mellé kanalazunk a raguból, és megszórjuk friss petrezselyemmel. 

almacideres csirkeragu
Almacideres csirkeragu ananásszal és rizzsel

www.streetkitchen.hu

Aki szereti az édeskés, szaftos ragukat, annak ezt feltétlen ki kell próbálnia. Villámgyorsan kész van, és ha szeretitek a gyümölcsöt hússal kombinálni, ezt a receptet nektek találták ki!

Hozzávalók

3 - 4 főre
150 ml
tejszín
500 g
csirkemell
1.5 üveg
cider
(330 ml-es kiszerelés)
olaj
1 konzerv
ananász
(300 g)
só, bors
2 tk
keményítő
1 tk
mustár
200 g
rizs
½ csokor petrezselyem

Az almacideres csirkeraguhoz először a csirkét apró csíkokra vágjuk, felöntjük kb. fél üveg ciderrel, és legalább fél órát hagyjuk benne állni a húst. Felforrósítunk egy serpenyőt 3-4 evőkanál olajjal, majd rádobjuk a csirkét. A cider cukortartalma miatt szépen karamellizálódni fog majd a hús. 2-3 perc pirítás után a serpenyőbe dobjuk az ananászt, és megkapatjuk. Felöntjük egy üveg ciderrel, és összeforraljuk. Nem kell sokáig forralni, ha csillapodik a habzás, nagyjából már jó is. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel. 

Egy kevéske vízben elkeverünk 2 teáskanál keményítőt, majd hozzáöntjük a raguhoz. Egy percig rotyogtatjuk, amíg behúz a keményítő, majd beletesszük a mustárt.

A körethez a rizst az SK oldalán leírtak szerint készítjük el, majd a kész rizs mellé kanalazunk a raguból, és megszórjuk friss petrezselyemmel. 

almacideres csirkeragu
Almacideres csirkeragu ananásszal és rizzsel

Ha tetszett az Almacideres csirkeragu ananásszal és rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept