Megúszós kaják

Bruschettacitromos-cukkinisricottakrémmel

Bruschetta citromos-cukkinis ricottakrémmel

Hozzávalók
1 db
cukkini
1 fej
lilahagyma
(100 g/fej)
150 g
ricotta
100 g
tejföl
2 tk
fokhagyma por
őrölt bors
1 db
citrom
2 db
bagett
2 ek
olívaolaj
0.5 csokor
friss bazsalikom

Elkészítés

A citromos-cukkinis ricottakrémhez a cukkinit lereszeljük egy tálba, majd besózzuk és 5-10 percig hagyjuk állni. Közben apróra felvágjuk a lila hagymát, majd elkeverjük a ricottával és a tejföllel. Ezután mehet bele a fokhagyma-granulátum, bors, a citrom leve, valamint lereszelt héja és az apróra vágott bazsalikom.

A bagetteket ferdén felszeleteljük, egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd meglocsoljuk olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára pirítjuk a bagettszeleteket. Míg pirulnak a bagettek, a ricottás krémhez mehet a reszelt cukkini, amit kinyomkodunk, mielőtt beletesszük. Alaposan elkeverjük és mehetnek is a még forró bagettszeletekre. Friss bazsalikomlevéllel megextrázva tálaljuk.

Elkészítési idő: 15 perc

cukkinis bruschetta
(Fotó: Street Kitchen)

www.streetkitchen.hu

Mindenkinek megvan a hagyományos bruschetta receptje, viszont ha valami hasonlóan frissítő, nyári feltétre vágysz a bruschettádra, akkor ez lesz a tuti befutó. Cukkinis-lila hagymás alap egy ricottás, bazsalikomos, citromos krémmel kikeverve! Igen, olyan finom, mint amennyire jól hangzik és nagyon egyszerű összedobni.

pictogram

Vega

Hozzávalók

14 darabhoz
1 db
cukkini
1 fej
lilahagyma
(100 g/fej)
150 g
ricotta
100 g
tejföl
2 tk
fokhagyma por
őrölt bors
1 db
citrom
2 db
bagett
2 ek
olívaolaj
0.5 csokor
friss bazsalikom

A citromos-cukkinis ricottakrémhez a cukkinit lereszeljük egy tálba, majd besózzuk és 5-10 percig hagyjuk állni. Közben apróra felvágjuk a lila hagymát, majd elkeverjük a ricottával és a tejföllel. Ezután mehet bele a fokhagyma-granulátum, bors, a citrom leve, valamint lereszelt héja és az apróra vágott bazsalikom.

A bagetteket ferdén felszeleteljük, egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd meglocsoljuk olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára pirítjuk a bagettszeleteket. Míg pirulnak a bagettek, a ricottás krémhez mehet a reszelt cukkini, amit kinyomkodunk, mielőtt beletesszük. Alaposan elkeverjük és mehetnek is a még forró bagettszeletekre. Friss bazsalikomlevéllel megextrázva tálaljuk.

Elkészítési idő: 15 perc

cukkinis bruschetta
(Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a Bruschetta citromos-cukkinis ricottakrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept