Megúszós kaják

Lapcsánka

Lapcsánka

Hozzávalók
400 g
burgonya
(300 g kinyomkodva)
80 g
liszt
1 db
tojás
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
10 ek
olaj

Elkészítés

A lapcsánka elkészítéséhez a burgonyát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, majd hagyjuk állni 5-10 percig. Ezután amennyire lehet, kézzel kifacsarjuk belőle a nedvességet. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a zúzott fokhagymát, borsozzuk, és alaposan elkeverjük.

A masszát kettéosztjuk, és közepes lángon, 5 evőkanál olajon, oldalanként 4-5 perc alatt pirosra pirítjuk.

lapcsánka

Elkészítési idő: 20 perc

Még több tócsni, lepcsánka, lapcsánka:

Sajttal töltött baconös tócsni
Vörösboros marhapörkölt édesburgonya-lepcsánkával
Zöldségtócsni joghurtos mártogatóssal

www.streetkitchen.hu

Lepcsánka, tócsni, lapcsánka, röszti… Hívjuk bárhogy is, a lényeg, hogy a végén ugyanaz lesz minden alkalommal, mert a fogyasztása függőséget okoz. :D Tökéletes köretként, de akár magában is.

Hozzávalók

2 főre
400 g
burgonya
(300 g kinyomkodva)
80 g
liszt
1 db
tojás
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
10 ek
olaj

A lapcsánka elkészítéséhez a burgonyát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, majd hagyjuk állni 5-10 percig. Ezután amennyire lehet, kézzel kifacsarjuk belőle a nedvességet. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a zúzott fokhagymát, borsozzuk, és alaposan elkeverjük.

A masszát kettéosztjuk, és közepes lángon, 5 evőkanál olajon, oldalanként 4-5 perc alatt pirosra pirítjuk.

lapcsánka

Elkészítési idő: 20 perc

Még több tócsni, lepcsánka, lapcsánka:

Sajttal töltött baconös tócsni
Vörösboros marhapörkölt édesburgonya-lepcsánkával
Zöldségtócsni joghurtos mártogatóssal

Ha tetszett a Lapcsánka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept