Megúszós sütik

Áfonyásminicheesecake

Áfonyás mini cheesecake

Hozzávalók
180 ml
habtejszín
A krémhez
180 g
fehér csoki
225 g
mascarpone
180 g
krémsajt
1 tk
vaníliakivonat
13 g
porzselatin
2 ek
víz
A kekszréteghez
215 g
zabkeksz
80 g
olvasztott vaj
Az áfonyás réteghez
100 g
áfonya
2 tk
porcukor
0.5 db
lime leve és héja
A díszítéshez
2 - 3 ek
aprított pisztácia

Elkészítés
A zabkekszet egy aprítógépben lezúzzuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. A muffinsütő formákba muffinpapírt rakunk és egyenlően elosztjuk benne a vajas kekszet. Lenyomkodjuk, és a fagyasztóba tesszük 15 percre.Az áfonyát egy gyorsforralóban pár perc alatt összerottyantjuk a többi hozzávalóval. Leturmixoljuk és egy szűrőn átpasszírozzuk, majd félrerakjuk.
A krémhez felolvasztjuk a fehér csokit, majd a mascarponét egy nagy tálban kicsit kihabosítjuk. Belerakjuk a többi hozzávalóit (a víz és a zselatin kivételével), és 2-3 percig habosítjuk. A zselatint elkeverjük a vízzel. 2 percet hagyjuk állni, majd felmelegítjük és a krémhez adjuk.
A fagyasztóból kivesszük a kekszalapot, 2 púpozott evőkanálnyit teszünk rá a krémből, kicsit elegyengetjük. Pár csepp áfonyapürét rakunk rá, egy fogpiszkálóval belekarcolunk, megszórjuk egy kevés pisztáciával. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, vagy a fagyasztóba 1-re.
Ha tetszett az Áfonyás mini cheesecake receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Nagyon gyors és könnyű desszert, mégsem kell lemondanotok a cheesecake-élményről! :P

Hozzávalók

1 12 darabos muffinsütő formához
180 ml
habtejszín
A krémhez
180 g
fehér csoki
225 g
mascarpone
180 g
krémsajt
1 tk
vaníliakivonat
13 g
porzselatin
2 ek
víz
A kekszréteghez
215 g
zabkeksz
80 g
olvasztott vaj
Az áfonyás réteghez
100 g
áfonya
2 tk
porcukor
0.5 db
lime leve és héja
A díszítéshez
2 - 3 ek
aprított pisztácia
A zabkekszet egy aprítógépben lezúzzuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. A muffinsütő formákba muffinpapírt rakunk és egyenlően elosztjuk benne a vajas kekszet. Lenyomkodjuk, és a fagyasztóba tesszük 15 percre.Az áfonyát egy gyorsforralóban pár perc alatt összerottyantjuk a többi hozzávalóval. Leturmixoljuk és egy szűrőn átpasszírozzuk, majd félrerakjuk.
A krémhez felolvasztjuk a fehér csokit, majd a mascarponét egy nagy tálban kicsit kihabosítjuk. Belerakjuk a többi hozzávalóit (a víz és a zselatin kivételével), és 2-3 percig habosítjuk. A zselatint elkeverjük a vízzel. 2 percet hagyjuk állni, majd felmelegítjük és a krémhez adjuk.
A fagyasztóból kivesszük a kekszalapot, 2 púpozott evőkanálnyit teszünk rá a krémből, kicsit elegyengetjük. Pár csepp áfonyapürét rakunk rá, egy fogpiszkálóval belekarcolunk, megszórjuk egy kevés pisztáciával. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, vagy a fagyasztóba 1-re.
Ha tetszett az Áfonyás mini cheesecake receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az Áfonyás mini cheesecake receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept