Megúszós sütik

Almás-mákosrétes

Almás-mákos rétes

Hozzávalók
A töltelékhez
3 - 4 db
alma
1 db
citrom reszelt héja
0.5 db
citrom leve
2 ek
búzadara
2 tk
fahéj
170 g
darált mák
100 g
cukor
100 ml
víz
Az összeállításhoz
2 csomag
réteslap
80 g
olvasztott vaj
porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kivágjuk a csumáit, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket. A citrom héját is lereszeljük, majd az almához adjuk a fél citrom levével, a búzadarával és a fahéjjal együtt. A mákot a cukorral és a vízzel kevergetve felforraljuk. A mákos masszát összekeverjük az almával, és félrerakjuk. 

Az egyik csomag réteslapot kihajtogatjuk, majd lerakunk egy lapot, megkenjük olvasztott vajjal (nem kell mindenütt nagyon egyenletesen elkenni, ne áztassa el, de azért kerüljön rá), erre jöhet a másik lap, majd újra vaj, egészen addig, amíg elfogy a 6 lap. 

A legfelső réteg egyik szélére egy sávba halmozzuk a töltelék felét, feltekerjük a rétest, és kicsit behajtjuk az oldalait. A másik rétescsomaggal is ugyanígy járunk el, majd mindkét rudat sütőpapíros tepsire fektetjük. Lekenjük a tetejüket kevés olvasztott vajjal, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt aranybarnára sütjük őket. 
Mikor kihűltek (de legalább langyosra hűltek), felszeleteljük őket, és nyakon szórjuk porcukorral.

Almás-mákos rétes

www.streetkitchen.hu

Van az almás rétes, van a mákos rétes, meg az almás-mákos rétes, ami a legjobb! Cirka 5-6 perccel vesz el több időt az életedből, amíg lereszeled az almát a máktöltelékhez, és máris kettő az egyben rétessel örvendeztetheted meg a kis/nagy családod vagy csak simán saját magad!

Hozzávalók

2 rúd réteshez
A töltelékhez
3 - 4 db
alma
1 db
citrom reszelt héja
0.5 db
citrom leve
2 ek
búzadara
2 tk
fahéj
170 g
darált mák
100 g
cukor
100 ml
víz
Az összeállításhoz
2 csomag
réteslap
80 g
olvasztott vaj
porcukor a tálaláshoz

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kivágjuk a csumáit, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket. A citrom héját is lereszeljük, majd az almához adjuk a fél citrom levével, a búzadarával és a fahéjjal együtt. A mákot a cukorral és a vízzel kevergetve felforraljuk. A mákos masszát összekeverjük az almával, és félrerakjuk. 

Az egyik csomag réteslapot kihajtogatjuk, majd lerakunk egy lapot, megkenjük olvasztott vajjal (nem kell mindenütt nagyon egyenletesen elkenni, ne áztassa el, de azért kerüljön rá), erre jöhet a másik lap, majd újra vaj, egészen addig, amíg elfogy a 6 lap. 

A legfelső réteg egyik szélére egy sávba halmozzuk a töltelék felét, feltekerjük a rétest, és kicsit behajtjuk az oldalait. A másik rétescsomaggal is ugyanígy járunk el, majd mindkét rudat sütőpapíros tepsire fektetjük. Lekenjük a tetejüket kevés olvasztott vajjal, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt aranybarnára sütjük őket. 
Mikor kihűltek (de legalább langyosra hűltek), felszeleteljük őket, és nyakon szórjuk porcukorral.

Almás-mákos rétes

Ha tetszett az Almás-mákos rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept