Megúszós sütik

Aszaltszilvásblondie

Aszalt szilvás blondie

Hozzávalók
230 g
vaj
300 g
barna cukor
2 db
tojás
1 mk
mandulakivonat
(vagy aroma)
280 g
liszt
1 csipet
0.5 tk
szódabikarbóna
1 tk
sütőpor
240 g
fehér csoki
4 ek
aszalt szilva

Elkészítés

A vajat felolvasztjuk egy kicsi lábasban, majd beleöntjük a cukrot, és félrehúzzuk a tűzről. Egy habverővel alaposan kikeverjük, amíg a cukor elolvad, de nem lesz totálisan folyékony, inkább kissé masszaszerű. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a két tojást és a mandulakivonatot is alaposan belekeverjük. A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük, és több részletben hozzádolgozzuk a tojásos masszához. A végeredménynek egy nagyon sűrű masszának kell lennie, egy hígabb gyurmához tudnám hasonlítani. 

A fehér csokit apró darabokra tördeljük, az aszalt szilvát áfonya nagyságúra daraboljuk, majd mindkettőt a tésztába keverjük. Egy sütőpapírral bélelt kb. 23 cm-es, téglalap alakú tepsibe tesszük a masszát, laposra egyengetjük majd, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Amikor kész, 10-15 percig hagyjuk hűlni, majd felvághatjuk. Egy fedett dobozban tároljuk.

Aszalt szilvás brownie

www.streetkitchen.hu

A Szilvás receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Hallottatok már a blondie-ról? A blondie tulajdonképpen a fehér csokis verziója a brownie-nak. Személy szerint fehér csoki-fan vagyok, a kedvencem, sokkal jobban szeretem, mint az étcsokit, úgyhogy én biztos ezt választanám, ha elém tennének egy brownie-t és egy blondie-t.

Hozzávalók

23 cm hosszú tepsihez
230 g
vaj
300 g
barna cukor
2 db
tojás
1 mk
mandulakivonat
(vagy aroma)
280 g
liszt
1 csipet
0.5 tk
szódabikarbóna
1 tk
sütőpor
240 g
fehér csoki
4 ek
aszalt szilva

A vajat felolvasztjuk egy kicsi lábasban, majd beleöntjük a cukrot, és félrehúzzuk a tűzről. Egy habverővel alaposan kikeverjük, amíg a cukor elolvad, de nem lesz totálisan folyékony, inkább kissé masszaszerű. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a két tojást és a mandulakivonatot is alaposan belekeverjük. A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük, és több részletben hozzádolgozzuk a tojásos masszához. A végeredménynek egy nagyon sűrű masszának kell lennie, egy hígabb gyurmához tudnám hasonlítani. 

A fehér csokit apró darabokra tördeljük, az aszalt szilvát áfonya nagyságúra daraboljuk, majd mindkettőt a tésztába keverjük. Egy sütőpapírral bélelt kb. 23 cm-es, téglalap alakú tepsibe tesszük a masszát, laposra egyengetjük majd, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Amikor kész, 10-15 percig hagyjuk hűlni, majd felvághatjuk. Egy fedett dobozban tároljuk.

Aszalt szilvás brownie

Ha tetszett az Aszalt szilvás blondie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept