A citromos sajttorta elkészítését a krémmel kezdjük. A citromkrémhez vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett, az összes alapanyagot besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni, de időnként átkeverjük.
Mikor kihűlt a citromkrém, elkezdhetjük elkészíteni a sajttortás krémet. Ehhez a krémsajtot simára keverjük, majd hozzáadjuk a citromkrémet, a porcukrot, és alaposan elkeverjük.
A zabkekszet egy aprítóban lezúzzuk, vagy zacskóba rakjuk, és nyújtófával apróra törjük.
2 vagy 4 pohárba rétegezzük a citromos krémet és a zabkekszet. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, és tálalás előtt citromkarikával is díszíthetjük.

- Elkészítési idő: kb. 40 perc
- Hűtés: kb.30 perc
- Pihentetés: 60 perc
- Összesen: 130 perc