A gyümölcsös rész hozzávalóit összekeverjük, és a tepsibe öntjük (ha esetleg nagyobbak az eprek, felezzük el őket). A lisztet, a zabpelyhet és a sót elmorzsoljuk a vajjal, majd összekeverjük a mézzel, és rámorzsoljuk a gyümölcsök tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tejszínhabbal tálaljuk.
Ki ne szeretné a bogyós gyümölcsös, ropogós sütiket? A crumble, vagyis morzsasüti az egyik legjobb választás, mert hamar megvan, villantós és még egészséges is!
Hozzávalók
1 25 x 15 cm-es tepsihez
A gyümölcsös részhez
500 g
fagyasztott eper
300 g
fagyasztott málna
1 tk
vaníliakivonat
1 tk
keményítő
3 - 4 ek
méz
+ 100 ml víz, ha friss gyümölccsel dolgoztok
A tetejére
70 g
liszt
100 g
apró szemű zabpehely
1 csipet
só
100 g
hideg vaj
1 ek
méz
A tálaláshoz
tejszínhab
A gyümölcsös rész hozzávalóit összekeverjük, és a tepsibe öntjük (ha esetleg nagyobbak az eprek, felezzük el őket). A lisztet, a zabpelyhet és a sót elmorzsoljuk a vajjal, majd összekeverjük a mézzel, és rámorzsoljuk a gyümölcsök tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tejszínhabbal tálaljuk.
Epres-málnás morzsasüti
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett az Epres-málnás morzsasüti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!