Fantasztikus desszertek

Görögcitromossüti

Görög citromos süti
gorog-citromos-suti

Hozzávalók
200 g
finomliszt
100 g
búzadara
1 tk
szódabikarbóna
3 db
tojás
150 g
kristálycukor
250 g
görög joghurt
1 db
citrom
A sziruphoz
150 g
cukor
300 ml
víz
3 db
citrom
A tálaláshoz
10 g
porcukor

Elkészítés

Egy keverőtálba beleszórjuk a lisztet, a búzadarát és a szódabikarbónát. A tojást egy másik tálban a cukorral kihabosítjuk, ehhez hozzákeverjük a joghurtot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét.

Hozzáöntjük a száraz keverékünket, és óvatosan, de alaposan összedolgozzuk.

A tepsit kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel, ebbe szépen beleegyengetjük a sütemény masszáját. 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

A sziruphoz egy forralóba rakjuk a cukrot, a vizet és a citromok leszerelt héját és kifacsart levét, majd összeforraljuk.


A még meleg sütit egy villával megszurkáljuk és ráöntjük a szirup felét, hagyjuk fél órán át hűtőben pihenni, majd ráöntjük a másik felét is.

Porcukkal megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez a süti nem a habos-babos vonal, hanem a tálcáról eltűnős fajta. Egy kis citrom, egy kis szirup, és máris ott vagy fejben egy görög nyaraláson.

Ez a görög citromos süti maga a nyár egy falatban: puha, joghurtos tésztáját frissítő citromszirup itatja át, amitől minden harapás üdítően szaftos lesz. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis garantáltan mediterrán hangulatot varázsol az asztalra!

Hozzávalók

1 32x25 cm-es tepsihez
200 g
finomliszt
100 g
búzadara
1 tk
szódabikarbóna
3 db
tojás
150 g
kristálycukor
250 g
görög joghurt
1 db
citrom
A sziruphoz
150 g
cukor
300 ml
víz
3 db
citrom
A tálaláshoz
10 g
porcukor

Elkészítés

Egy keverőtálba beleszórjuk a lisztet, a búzadarát és a szódabikarbónát. A tojást egy másik tálban a cukorral kihabosítjuk, ehhez hozzákeverjük a joghurtot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét.

Hozzáöntjük a száraz keverékünket, és óvatosan, de alaposan összedolgozzuk.

A tepsit kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel, ebbe szépen beleegyengetjük a sütemény masszáját. 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

A sziruphoz egy forralóba rakjuk a cukrot, a vizet és a citromok leszerelt héját és kifacsart levét, majd összeforraljuk.


A még meleg sütit egy villával megszurkáljuk és ráöntjük a szirup felét, hagyjuk fél órán át hűtőben pihenni, majd ráöntjük a másik felét is.

Porcukkal megszórva tálaljuk.

A citromos süteményekben van valami különösen frissítő és ellenállhatatlan – egyszerre édesek és savanykásak, pont annyira üdék, mint egy nyári délután a tengerparton. Ez a desszert tökéletes választás, ha egy kicsit elkalandoznál, de nem kell messzire menned, mert nálunk nem ez az egyetlen citromos finomság! Nézz körül a további receptjeink között is, ha még több napfényízű desszertre vágysz.

Citromos-túrós pite

Citromos tiramisu

Mákos-citromos loaf

Ha tetszett a Görög citromos süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept