Egy keverőtálba beleszórjuk a lisztet, a búzadarát és a szódabikarbónát. A tojást egy másik tálban a cukorral kihabosítjuk, ehhez hozzákeverjük a joghurtot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét.
Hozzáöntjük a száraz keverékünket, és óvatosan, de alaposan összedolgozzuk.
A tepsit kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel, ebbe szépen beleegyengetjük a sütemény masszáját. 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
A sziruphoz egy forralóba rakjuk a cukrot, a vizet és a citromok leszerelt héját és kifacsart levét, majd összeforraljuk.
A még meleg sütit egy villával megszurkáljuk és ráöntjük a szirup felét, hagyjuk fél órán át hűtőben pihenni, majd ráöntjük a másik felét is.
Porcukkal megszórva tálaljuk.