Megúszós sütik

Rumos-narancsoscsokimousse

Rumos-narancsos csokimousse

Hozzávalók
200 g
jófajta étcsokoládé
4 db
tojás
100 g
cukor
3 dl
hideg habtejszín
4 cl
stroh rum
1 db
nagy narancs
1 db
gránátalma

Elkészítés
 1, Két lábasban melegítsetek vizet, és rakjatok fölé egy-egy fém keverőtálat. Fontos, hogy a víz ne forrjon fel a lábasokban.2, Az egyik keverőtálban olvasszátok meg az összetördelt csokoládét, a másikban pedig keverjétek jó habosra a tojások sárgáját a cukorral.3, Egy csipetnyi sóval verjétek fel a tojásfehérjét közepes habbá.4, Az alaposan lehűtött tejszínből szintén verjetek szép habot.5, Az olvadt csokiba reszeljétek bele egy nagyobb narancs héját és dobjátok hozzá a rumot is.6, Vegyétek le a gőzről a tálakat és adjátok hozzá a csokihoz a tojássárgáját.7, Lazán keverjétek bele a tojásfehérjét, végül a tejszínhab 2/3-át is adjátok a mousse-hoz és az egészet könnyű mozdulatokkal forgassátok össze. Nem szabad agyonkevergetni.
kollazs3.jpg
8, 
Adagoljátok ki kis tálkákba, rakjátok hűtőbe, majd tálalásnál kanalazzátok rá a maradék tejszínhabot és szórjátok meg a tetejét gránátalmával és reszelt narancshéjjal.
kollazs4.jpg
IMG_0337.jpg
IMG_0333.jpg

www.streetkitchen.hu

Nem vagyok csoki-fanatic, de ha naranccsal van ötvözve, akkor nem tudok neki ellenállni. Már csak egy kis szesznek kell megjelenni benne és nekem annyi. Nem véletlen, hogy az éves csokifogyasztásom 48%-át ez a most következő zseniális mousse teszi ki (a többi 52% Túró Rudi bevonataként kerül a szervezetembe). A receptet amúgy egy lappföldi geocatching túra során találtam egy ládában, hozzá a következő megjegyzést fűzte az elrejtője: "Nem árt majd, ha van jó sok keverőtálad! Üdv: a Télapó"

Hozzávalók

4 - 6 főre
200 g
jófajta étcsokoládé
4 db
tojás
100 g
cukor
3 dl
hideg habtejszín
4 cl
stroh rum
1 db
nagy narancs
1 db
gránátalma
 1, Két lábasban melegítsetek vizet, és rakjatok fölé egy-egy fém keverőtálat. Fontos, hogy a víz ne forrjon fel a lábasokban.2, Az egyik keverőtálban olvasszátok meg az összetördelt csokoládét, a másikban pedig keverjétek jó habosra a tojások sárgáját a cukorral.3, Egy csipetnyi sóval verjétek fel a tojásfehérjét közepes habbá.4, Az alaposan lehűtött tejszínből szintén verjetek szép habot.5, Az olvadt csokiba reszeljétek bele egy nagyobb narancs héját és dobjátok hozzá a rumot is.6, Vegyétek le a gőzről a tálakat és adjátok hozzá a csokihoz a tojássárgáját.7, Lazán keverjétek bele a tojásfehérjét, végül a tejszínhab 2/3-át is adjátok a mousse-hoz és az egészet könnyű mozdulatokkal forgassátok össze. Nem szabad agyonkevergetni.
kollazs3.jpg
8, 
Adagoljátok ki kis tálkákba, rakjátok hűtőbe, majd tálalásnál kanalazzátok rá a maradék tejszínhabot és szórjátok meg a tetejét gránátalmával és reszelt narancshéjjal.
kollazs4.jpg
IMG_0337.jpg
IMG_0333.jpg

Ha tetszett a Rumos-narancsos csokimousse receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept