Piték

Sajttorta+almáspite=almáskrémsajtospite

Sajttorta + almás pite = almás krémsajtos pite

Hozzávalók
A pitetésztához
250 g
liszt
150 g
hideg vaj
40 g
cukor
60 g
hideg víz
A krémhez
200 g
krémsajt
50 g
cukor
1 db
tojás
őrölt vanília rúd
A tetejéhez
2
nagy alma pucolva, cikkekre vágva
0.5 db
citrom leve
50 g
barna cukor
1 csapott tk
fahéj

Elkészítés

A pitealaphoz az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal (vagy robotgéppel) gyúrjuk egyneműre, tegyük hűtőbe fél órára, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki és egyengessük el a piteformánkban. 180 fokos légkeveréses sütőben süssük alufóliával letakarva, nehezékkel (bab,lencse stb.) 10 percig, majd fólia nélkül további 10 percig.

img_2384.jpg

Míg sül készítsük el a tölteléket. A krémsajtot keverjük ki a cukorral, tojással és a vaníliával majd tegyük félre. Az almákat pucoljuk meg, daraboljuk fel, forgassuk meg a citrom levében, majd a cukorban és a fahéjban is. A kisült pitetésztára öntsük rá a krémsajtot, majd az almás tetőt és egyengessük el. 180 fokos légkeveréses sütőben süssük 20-25 percig.

www.streetkitchen.hu

Ha szereted az almás pitét és a sajttortát is, akkor ezt a receptet neked találtuk ki. A tökéletes pitealap, rá jön egy krémsajtos réteg, amin fahéjas, cukros alma landol. Nagyon ütős egy újítás, próbáljátok ki!

Hozzávalók

1 pitéhez
A pitetésztához
250 g
liszt
150 g
hideg vaj
40 g
cukor
60 g
hideg víz
A krémhez
200 g
krémsajt
50 g
cukor
1 db
tojás
őrölt vanília rúd
A tetejéhez
2
nagy alma pucolva, cikkekre vágva
0.5 db
citrom leve
50 g
barna cukor
1 csapott tk
fahéj

A pitealaphoz az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal (vagy robotgéppel) gyúrjuk egyneműre, tegyük hűtőbe fél órára, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki és egyengessük el a piteformánkban. 180 fokos légkeveréses sütőben süssük alufóliával letakarva, nehezékkel (bab,lencse stb.) 10 percig, majd fólia nélkül további 10 percig.

img_2384.jpg

Míg sül készítsük el a tölteléket. A krémsajtot keverjük ki a cukorral, tojással és a vaníliával majd tegyük félre. Az almákat pucoljuk meg, daraboljuk fel, forgassuk meg a citrom levében, majd a cukorban és a fahéjban is. A kisült pitetésztára öntsük rá a krémsajtot, majd az almás tetőt és egyengessük el. 180 fokos légkeveréses sütőben süssük 20-25 percig.

Ha tetszett a Sajttorta + almás pite = almás krémsajtos pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept