Nyári receptek

Mogyoróvajfagyicsokival

Mogyoróvajfagyi csokival
Mogyoróvajfagyi kehelyben

Hozzávalók
A fagyihoz
200 ml
tej
200 g
mogyoróvaj
80 g
cukor
1 db
vaníliarúd magjai
1 csipet
2 db
tojássárgája
A csokis részhez
100 g
étcsoki
A díszítéshez
1 kis marék
mogyoró
600 ml
tejszín
100 ml
tejszín

Elkészítés
A fagyi alapjához a hozzávalókat alaposan összekeverjük és jól felmelegítjük. Nem szükséges forrnia, de ügyeljünk rá, hogy folyamatosan kevergessük, nehogy leégjen az alja. Mikor a tojássárgájától kissé besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről és hűtőhidegre hűtjük. Közben a tejszínt felmelegítjük, beletördeljük az étcsokit, megvárjuk amíg felolvad, majd átkeverjük.
Mikor kihűlt az alap, fagyigépben elkészítjük. Gép hiányában egy nagyobb tálba öntjük, berakjuk a fagyasztóba és kb. 40 percenként alaposan átkeverjük. Mikor krémes, fagyiállagot kapunk egy előre behűtött tálba rétegezzük a csokiöntettel.
Lesimítunk egy réteg fagyit, majd erre rusztikusan ráöntjük a csokiöntetet és egy késsel egy két mozdulattal, márványosan belekeverjük a mogyoróvajfagyiba, majd újabb réteg fagyi, öntet, majd fagyi, öntet és egy kevés tört mogyoróval megszórjuk a tetejét. Mehet a fagyasztóba, hogy visszahűljön. Fogyasztás előtt kb. 10 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy gombócozható állagú legyen.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Csokis mogyoróvajfagyi[/caption]Ha tetszett a mogyoróvajfagyi receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Nyakunkon a nyár és ezzel együtt a fagyiszezon is. Szerintem érdemes otthonra beszerezni egy fagyigépet, mert a segítségével nagyon rövid idő alatt, szuper krémes fagyit tudtok vele készíteni és nem kell elballagnotok a legközelebbi fagyizóba. A mogyoróvajas változat, kevés olvasztott tejszínes csokival egyike a nyár tutifagyijainak.

Hozzávalók

14 gombóchoz
A fagyihoz
200 ml
tej
200 g
mogyoróvaj
80 g
cukor
1 db
vaníliarúd magjai
1 csipet
2 db
tojássárgája
A csokis részhez
100 g
étcsoki
A díszítéshez
1 kis marék
mogyoró
600 ml
tejszín
100 ml
tejszín
A fagyi alapjához a hozzávalókat alaposan összekeverjük és jól felmelegítjük. Nem szükséges forrnia, de ügyeljünk rá, hogy folyamatosan kevergessük, nehogy leégjen az alja. Mikor a tojássárgájától kissé besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről és hűtőhidegre hűtjük. Közben a tejszínt felmelegítjük, beletördeljük az étcsokit, megvárjuk amíg felolvad, majd átkeverjük.
Mikor kihűlt az alap, fagyigépben elkészítjük. Gép hiányában egy nagyobb tálba öntjük, berakjuk a fagyasztóba és kb. 40 percenként alaposan átkeverjük. Mikor krémes, fagyiállagot kapunk egy előre behűtött tálba rétegezzük a csokiöntettel.
Lesimítunk egy réteg fagyit, majd erre rusztikusan ráöntjük a csokiöntetet és egy késsel egy két mozdulattal, márványosan belekeverjük a mogyoróvajfagyiba, majd újabb réteg fagyi, öntet, majd fagyi, öntet és egy kevés tört mogyoróval megszórjuk a tetejét. Mehet a fagyasztóba, hogy visszahűljön. Fogyasztás előtt kb. 10 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy gombócozható állagú legyen.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Csokis mogyoróvajfagyi[/caption]Ha tetszett a mogyoróvajfagyi receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Mogyoróvajfagyi csokival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept