Palacsinta
A palacsintához a lisztet, a tejet, a vizet, a tojást, a porcukrot, a sót és a sütőport egy tálba tesszük, és egy botmixer segítségével csomómentesre keverjük, majd a biztonság kedvéért átszűrjük. A palacsintasütőt felforrósítjuk, majd egy kevés olajjal kikenjük az alját, és kisütjük a palacsintákat.
Körtés ragu
A raguhoz a cukrot egy serpenyőbe tesszük, és közepes lángon melegítve karamellt készítünk belőle. Amikor szép folyós a karamell, hozzáadjuk a kb. 1 cm-es kockákra vágott körtét, a felaprított rozmaringot, majd kb. 1 perc pirítás után felöntjük 400 ml vízzel, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom levét és héját, és forrástól számítva kb. 5 percig főzzük. A pudingport kikeverjük 50 ml vízzel, és besűrítjük vele a ragut, majd kivesszük belőle a fahéj rudat.
Karamellöntet
A karamellöntethez a cukrot szintén megkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, megvárjuk, míg szinte teljesen elolvad, és felöntjük a tejszínnel. Óvatosan járjunk el az elkészítésénél, mert a karamell súlyos égési sérüléseket okozhat.
A palacsintákat megtöltjük a körteraguval, félbehajtjuk, majd ismét teszünk bele egy kevés tölteléket, megint félbehajtjuk, és meglocsoljuk a karamellöntettel.

- Elkészítési idő: 30 perc
Még több ellenállhatatlan palacsinta recept: