Hozzávalók
A palacsintához
- 190 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 10 g cukor
- 295 ml tej
- 1 db tojás
- 45 g olvasztott vaj + vaj a sütéshez
A csokiszószhoz
- 100 ml tej
- 4 ek kakaó
- 100 g cukor
- 100 g áfonya
- 1 tk fahéj
- 50 g vaj
- 100 g étcsokoládé
Amerikaipalacsinta-torta házi csokiszósszal
Hozzávalók
A palacsintához
- 190 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 10 g cukor
- 295 ml tej
- 1 db tojás
- 45 g olvasztott vaj + vaj a sütéshez
A csokiszószhoz
- 100 ml tej
- 4 ek kakaó
- 100 g cukor
- 100 g áfonya
- 1 tk fahéj
- 50 g vaj
- 100 g étcsokoládé
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük. Teflonserpenyőben kevés vajat melegítünk és egy merőkanállal annyi tésztát teszünk a vajra, hogy nagyjából 10-12 cm átmérőjű palacsintát kapjunk. Közepes hőmérsékleten addig sütjük, amíg elkezd buborékossá válni a teteje, ekkor megfordítjuk és még 20-30 másodpercig sütjük.
Kivesszük és újra töltjük a serpenyőt. 2-3 palacsinta kisütése után ismét teszünk kevés vajat a serpenyőbe. A csokiszósz hozzávalóit beletesszük egy kisebb edénybe és gyakran kevergetve felforraljuk. Összeállítjuk a tortát. Alulra egy palacsinta, rá egy kis szósz, majd újra palacsinta és szósz. Ezt ismételjük amíg elfogy az összes palacsinta, ekkor a maradék szószt ráöntjük a tetejére.