Hozzávalók
A tésztához
- 150 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk porcukor
- 3 db tojás
- 300 ml tej
- 100 ml szódavíz
- 20 ml olaj
A töltelékhez
- 400 g túró
- 100 g tejföl
- 2 db tojássárgája
- 50 g porcukor
- 20 g vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 250 g eper
A tálaláshoz
- 30 g porcukor
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk porcukor
- 3 db tojás
- 300 ml tej
- 100 ml szódavíz
- 20 ml olaj
A töltelékhez
- 400 g túró
- 100 g tejföl
- 2 db tojássárgája
- 50 g porcukor
- 20 g vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 250 g eper
A tálaláshoz
- 30 g porcukor
A palacsintatészta minden hozzávalóját egy magasabb falú tálba rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük, majd egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Ha kell, egy kevés olajat rakunk az első pár palacsinta alá, hogy semmiképp se tapadjon le.
A töltelékhez a túrót villával alaposan áttörjük, majd összekeverjük a tejföllel, a tojássárgájákkal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Az epreket kicsumázzuk és felszeleteljük.
A palacsinták negyedére kenünk egy-egy adag túrókrémet, rárakosgatjuk az eperszeleteket, és négybe hajtjuk őket. Porcukorral megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30-40 perc
Ha tetszett az epres palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!