A tésztához a vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. A lisztet összekeverjük a sóval, fűszerekkel, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a felfuttatott élesztőt, összedolgozzuk a tésztát és jól bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen hagyjuk pihenni 40 percig.

Egy sütőpapíros tepsi közepére rakunk egy kis hőálló kerámiatálat. A pizzatésztából nagyobb diónyi golyókat fozmázunk, úgy, hogy a közepükre nyomunk egy-egy kisebb darab mozzarellát és kevés pármai sonkát. A pizzagolyókat a tál köré rakosgatjuk, lekenjük kevés tojással és 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük őket. A mártogatóshoz a fokhagymát késsel apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval és a megsült pizzabucik közepén lévő tálkába öntjük.

