A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval, a szobahőmérsékletű vajjal, a tojásokkal, a tejföllel és a reszelt sajttal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és az egészet összekeverjük.
A medvehagymát felaprítjuk, ha nagyon vastag a szára vége, azt levágjuk.
Hozzákeverjük a tésztához, majd 10 percen keresztül dagasztjuk.
Nedves konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten 1 órán át kelesztjük.
Alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk 2,5 centi vastagságúra. A tojást elkeverjük a tejjel, megkenjük a kinyújtott tésztát, és éles késsel 3-4 mm mélyen beirdaljuk, és lisztezett pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a pogácsákat. 180 fokra előmelegített sütőben, 18 perc alatt készre sütjük őket.
Atökéletesmedvehagymáspogácsa
A medvehagyma szezonját ki kell használni, mert elég rövidke időszakról van szó sajnos. Ilyenkor érdemes minden kajába belecsempészni, mert tök izgalmassá varázsol, akár egy pogácsát is! :)
A medvehagymás pogácsa az egyik kedvencünk a medvehagymaszezonban. Nem árt vele vigyázni, mert elég durván eteti magát. Pillanatok alatt el tud fogyni, így érdemes rögtön két adagot sütni.
Hozzávalók
A tetejére
Elkészítés
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval, a szobahőmérsékletű vajjal, a tojásokkal, a tejföllel és a reszelt sajttal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és az egészet összekeverjük.
A medvehagymát felaprítjuk, ha nagyon vastag a szára vége, azt levágjuk.
Hozzákeverjük a tésztához, majd 10 percen keresztül dagasztjuk.
Nedves konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten 1 órán át kelesztjük.
Alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk 2,5 centi vastagságúra. A tojást elkeverjük a tejjel, megkenjük a kinyújtott tésztát, és éles késsel 3-4 mm mélyen beirdaljuk, és lisztezett pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a pogácsákat. 180 fokra előmelegített sütőben, 18 perc alatt készre sütjük őket.

Ha szeretnéd még extrábbá tenni, a tésztába gyúrhatsz apróra vágott pirított baconkockákat vagy tepertőt is. A tetejét a tojásos kenés után megszórhatod reszelt sajttal (a füstölt sajt különösen jól áll neki), de szezámmaggal vagy köménnyel is izgalmas textúrát adhatsz neki.
Ezek a medvehagymás receptek is érdekelhetnek:
Ha tetszett a tökéletes medvehagymás pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



