Medvehagymás receptek

Atökéletesmedvehagymáspogácsa

A tökéletes medvehagymás pogácsa

Hozzávalók
250 g
vaj
100 ml
tej
1 mk
cukor
20 g
élesztő
500 g
liszt
2 tk
1 db
tojás
1 db
tojássárgája
100 ml
tejföl
100 g
trappista sajt
2 csokor
medvehagyma
A tetejére
1 db
tojás
30 ml
tej

Elkészítés
image does not exist

A medvehagymás pogácsa az egyik kedvencünk a medvehagymaszezonban. Nem árt vele vigyázni, mert elég durván eteti magát. Pillanatok alatt el tud fogyni, így érdemes rögtön két adagot sütni.

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, a szobahőmérsékletű vajjal, a tojásokkal, a tejföllel és a reszelt sajttal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és az egészet összekeverjük. A medvehagymát felaprítjuk, ha nagyon vastag a szára vége, azt levágjuk. Hozzákeverjük a tésztához, majd 10 percen keresztül dagasztjuk.

medvehagymás pogácsa

Nedves konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten 1 órán át kelesztjük. Alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk 2,5 centi vastagságúra. A tojást elkeverjük a tejjel, megkenjük a kinyújtott tésztát, és éles késsel 3-4 mm mélyen beirdaljuk, és lisztezett pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a pogácsákat.

180 fokra előmelegített sütőben, 18 perc alatt készre sütjük őket.

medvehagymás pogácsa

Ezek a medvehagymás receptek is érdekelhet:

Medvehagymás rakott krumpli

Medvehagymás morzsával sült lazac

Kolbászos-medvehagymás burgonyafánk

www.streetkitchen.hu

A medvehagyma szezonját ki kell használni, mert elég rövidke időszakról van szó sajnos. Ilyenkor érdemes minden kajába belecsempészni, mert tök izgalmassá varázsol, akár egy pogácsát is! :)

Hozzávalók

2 tepsihez
250 g
vaj
100 ml
tej
1 mk
cukor
20 g
élesztő
500 g
liszt
2 tk
1 db
tojás
1 db
tojássárgája
100 ml
tejföl
100 g
trappista sajt
2 csokor
medvehagyma
A tetejére
1 db
tojás
30 ml
tej
image does not exist

A medvehagymás pogácsa az egyik kedvencünk a medvehagymaszezonban. Nem árt vele vigyázni, mert elég durván eteti magát. Pillanatok alatt el tud fogyni, így érdemes rögtön két adagot sütni.

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, a szobahőmérsékletű vajjal, a tojásokkal, a tejföllel és a reszelt sajttal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és az egészet összekeverjük. A medvehagymát felaprítjuk, ha nagyon vastag a szára vége, azt levágjuk. Hozzákeverjük a tésztához, majd 10 percen keresztül dagasztjuk.

medvehagymás pogácsa

Nedves konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten 1 órán át kelesztjük. Alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk 2,5 centi vastagságúra. A tojást elkeverjük a tejjel, megkenjük a kinyújtott tésztát, és éles késsel 3-4 mm mélyen beirdaljuk, és lisztezett pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a pogácsákat.

180 fokra előmelegített sütőben, 18 perc alatt készre sütjük őket.

medvehagymás pogácsa

Ezek a medvehagymás receptek is érdekelhet:

Medvehagymás rakott krumpli

Medvehagymás morzsával sült lazac

Kolbászos-medvehagymás burgonyafánk

Ha tetszett a tökéletes medvehagymás pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept