Pékség

Bialy,alengyelbagel

Bialy, a lengyel bagel

Hozzávalók
Az előtésztához
30 g
víz
1 csipet
szárított élesztő
45 g
1 csipet
A tésztához
170 ml
víz
260 g
1 tk
élesztő
0.5 tk
A töltelékhez
2 fej
hagyma
3 ek
olaj
só, bors
30 g
kenyérmorzsa
1 ek
szezámmag

Elkészítés

Az előtésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd vagy egy éjszakára berakjuk becsomagolva a hűtőbe (hűtős fermentáció), vagy 2 órát pihentetjük. Pihentetés után a tésztához való hozzávalókat szintén bedagasztjuk, az előtésztával együtt. Letakarva 2-3 órát pihentetjük. Ezután kissé átgyúrjuk a tésztát, és 6 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk belőle, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Letakarjuk egy konyharuhával, és 60-80 percig kelesztjük, amíg szépen megkelnek. 

Közben a hagymát apróra vágjuk, és kevergetés közben lepirítjuk az olajon. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg, de szép barna színt kapjon, ezek után pedig összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. Kis mélyedést alakítunk ki a gombócok közepén, belerakjuk a hagymatölteléket, az oldalukat kevés olívaolajjal lekenjük, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 14-15 perc alatt készre sütjük őket.

www.streetkitchen.hu

Miért is jobb ez, mint a hagyományos bagel? Nem jobb, de őrülten finom! Amíg a klasszik bagelt általában megtöltik, és jó kis szendvicset készítenek belőle, ez a változat önmagában is szuper. Jó magas hőfokon süldögél, és a közepe meg van töltve egy hagymás töltelékkel.

Hozzávalók

6 db-hoz
Az előtésztához
30 g
víz
1 csipet
szárított élesztő
45 g
1 csipet
A tésztához
170 ml
víz
260 g
1 tk
élesztő
0.5 tk
A töltelékhez
2 fej
hagyma
3 ek
olaj
só, bors
30 g
kenyérmorzsa
1 ek
szezámmag

Az előtésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd vagy egy éjszakára berakjuk becsomagolva a hűtőbe (hűtős fermentáció), vagy 2 órát pihentetjük. Pihentetés után a tésztához való hozzávalókat szintén bedagasztjuk, az előtésztával együtt. Letakarva 2-3 órát pihentetjük. Ezután kissé átgyúrjuk a tésztát, és 6 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk belőle, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Letakarjuk egy konyharuhával, és 60-80 percig kelesztjük, amíg szépen megkelnek. 

Közben a hagymát apróra vágjuk, és kevergetés közben lepirítjuk az olajon. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg, de szép barna színt kapjon, ezek után pedig összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. Kis mélyedést alakítunk ki a gombócok közepén, belerakjuk a hagymatölteléket, az oldalukat kevés olívaolajjal lekenjük, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 14-15 perc alatt készre sütjük őket.

Ha tetszett a Bialy, a lengyel bagel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept