Pékség

Hawaiiháromszögek,azestipartisztárjai

Hawaii háromszögek, az esti parti sztárjai

Hozzávalók
A tésztához
100 ml
langyos tej
1 tk
cukor
30 g
friss élesztő
500 g
liszt
0.5 mk
100 ml
tejföl
60 g
olvasztott vaj
1 db
tojás
A töltelékhez
150 ml
tejföl
bors
szárított bazsalikom
szárított oregánó
200 g
sonka
200 g
reszelt sajt
3 - 4 db
ananász karika
A lekenéshez
1 db
tojássárgája
1 ek
tej
szezámmag

Elkészítés
A langyos tejbe tesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, 10 percig pihentetjük. A keverőtálba mérjük a lisztet és a sót, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és dagasztókar segítségével kicsit eldolgozzuk, majd beleöntjük a tejfölt, az olvasztott (de szobahőmérsékletűre hűtött) vajat, a tojást és 10 percig dagasztjuk. Félretesszük és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.Lisztezett felületen fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, lekenjük tejföllel és ízlést szerint megszórjuk a fűszerekkel (só, bors, bazsalikom, oregánó). Az apróra vágott sonkát is eloszlatjuk rajta, majd ráreszeljük a sajtot, végül a kis darabokra vágott ananászt is rádobáljuk. Feltekerjük, mintha bejglit készítenénk és nem merőlegesen, hanem átlósan háromszögeket vágunk belőle. A tetejét tejjel összekevert tojássárgájával kenjük meg, szezámmaggal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket eldöntve. 180 fokon, légkeveréses sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

www.streetkitchen.hu

Az ananászos-sonkás pizzát mindenki ismeri és imádjuk is. Ezen felbuzdulva most egy szuper partikaját sütöttünk, ahol nem kell a szeleteken osztozkodni csak felkapni egy vagy mondjuk inkább kapásból két darabot és jól megenni! 

Hozzávalók

17 darabhoz
A tésztához
100 ml
langyos tej
1 tk
cukor
30 g
friss élesztő
500 g
liszt
0.5 mk
100 ml
tejföl
60 g
olvasztott vaj
1 db
tojás
A töltelékhez
150 ml
tejföl
bors
szárított bazsalikom
szárított oregánó
200 g
sonka
200 g
reszelt sajt
3 - 4 db
ananász karika
A lekenéshez
1 db
tojássárgája
1 ek
tej
szezámmag
A langyos tejbe tesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, 10 percig pihentetjük. A keverőtálba mérjük a lisztet és a sót, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és dagasztókar segítségével kicsit eldolgozzuk, majd beleöntjük a tejfölt, az olvasztott (de szobahőmérsékletűre hűtött) vajat, a tojást és 10 percig dagasztjuk. Félretesszük és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.Lisztezett felületen fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, lekenjük tejföllel és ízlést szerint megszórjuk a fűszerekkel (só, bors, bazsalikom, oregánó). Az apróra vágott sonkát is eloszlatjuk rajta, majd ráreszeljük a sajtot, végül a kis darabokra vágott ananászt is rádobáljuk. Feltekerjük, mintha bejglit készítenénk és nem merőlegesen, hanem átlósan háromszögeket vágunk belőle. A tetejét tejjel összekevert tojássárgájával kenjük meg, szezámmaggal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket eldöntve. 180 fokon, légkeveréses sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha tetszett a Hawaii háromszögek, az esti parti sztárjai receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept