Pékség

Házisajtosropi

Házi sajtos ropi

Hozzávalók
320 g
finomliszt + a nyújtáshoz
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
egész fűszerkömény
125 g
reszelt trappista
125 g
reszelt sárga cheddar
120 g
sajtkrém
A tetejére
1 db
tojás
120 g
reszelt sárga cheddar
200 g
vaj

Elkészítés

A házi sajtos ropi első lépéseként egy dagasztógép üstjébe szórjuk a lisztet, alaposan megsózzuk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk az egész köményt, a kétféle reszelt sajtot és a sajtkrémet, és lassan elkezdjük összedolgozni a géppel. Apránként hozzáadagoljuk a felkockázott vajat, és hagyjuk, hogy 4-5 perc alatt szép tésztát gyúrjon nekünk a gép. Ezt alufóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőben tesszük pihenni.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd hosszában kettévágjuk és 1 cm-es csíkokat vágunk belőle. Ezeket egy sütőpapírra pakoljuk egymástól 1 cm-es távolságra, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt cheddarral és újabb 20 percre a hűtőbe dobjuk pihenni. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.

hazi-sajtos-ropi
Házi sajtos ropi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Pihentetés: 50 perc
  • Sütés: 12-14 perc

www.streetkitchen.hu

Ugyan nem úgy ropog, mint a bolti ropi, de szerintem van annyira jó, sőt még jobb is. Szerettem volna kicsit felturbózni, szóval csempésztem bele egy kis cheddar sajtot is. Napokig eltartható, de nem hiszem, hogy sokáig fogja húzni, annyira finom.

Hozzávalók

35 - 40 darabhoz
320 g
finomliszt + a nyújtáshoz
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
egész fűszerkömény
125 g
reszelt trappista
125 g
reszelt sárga cheddar
120 g
sajtkrém
A tetejére
1 db
tojás
120 g
reszelt sárga cheddar
200 g
vaj

A házi sajtos ropi első lépéseként egy dagasztógép üstjébe szórjuk a lisztet, alaposan megsózzuk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk az egész köményt, a kétféle reszelt sajtot és a sajtkrémet, és lassan elkezdjük összedolgozni a géppel. Apránként hozzáadagoljuk a felkockázott vajat, és hagyjuk, hogy 4-5 perc alatt szép tésztát gyúrjon nekünk a gép. Ezt alufóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőben tesszük pihenni.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd hosszában kettévágjuk és 1 cm-es csíkokat vágunk belőle. Ezeket egy sütőpapírra pakoljuk egymástól 1 cm-es távolságra, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt cheddarral és újabb 20 percre a hűtőbe dobjuk pihenni. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.

hazi-sajtos-ropi
Házi sajtos ropi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Pihentetés: 50 perc
  • Sütés: 12-14 perc

Ha tetszett a Házi sajtos ropi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept