A házi sajtos ropi első lépéseként egy dagasztógép üstjébe szórjuk a lisztet, alaposan megsózzuk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk az egész köményt, a kétféle reszelt sajtot és a sajtkrémet, és lassan elkezdjük összedolgozni a géppel. Apránként hozzáadagoljuk a felkockázott vajat, és hagyjuk, hogy 4-5 perc alatt szép tésztát gyúrjon nekünk a gép. Ezt alufóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőben tesszük pihenni.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd hosszában kettévágjuk és 1 cm-es csíkokat vágunk belőle. Ezeket egy sütőpapírra pakoljuk egymástól 1 cm-es távolságra, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt cheddarral és újabb 20 percre a hűtőbe dobjuk pihenni. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.

- Elkészítési idő: 25 perc
- Pihentetés: 50 perc
- Sütés: 12-14 perc