
Fotó: Szilágyi NóriA langyos tejbe szórjuk a porcukrot és az élesztőt és hagyjuk pár percig pihenni. Egy tálba rakjuk a lisztet, a tojássárgáját és az egész tojást, beleöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összekeverni a tésztát. Mikor nagyjából összeállt, hozzáadjuk a puha vajat és bedagasztjuk a tésztát. Mikor összeállt, lisztezett deszkán gombócot formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel, letakarjuk és kb. 40 percig kelesztjük.

Mikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük az olvasztott vaj ⅔-ával, megszórjuk a cukorral, fahéjjal és kandírozott naranccsal és végül meglocsoljuk a maradék vajjal. Feltekerjük a tésztát, megcsavarjuk és belerakjuk a formába, majd letakarva kelni hagyjuk 30 percig. Mikor megkelt, lekenjük enyhén felvert tojás és tej keverékével és 175 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. (Ha túl lágynak tűnik, de már barnul a teteje, letakarjuk alufóliával, hogy nehogy megégjen.)
