Pékség

Írszódáskenyér

Ír szódás kenyér

Hozzávalók
fél ek zabpehely
250 g
liszt
250 g
teljes kiőrlésű liszt
1 tk
1 tk
szódabikarbóna
50 g
olvasztott vaj
1 db
tojás
300 ml
író

Elkészítés

www.streetkitchen.hu

Egy jó kis házi kovászos kenyérnél nincs jobb, de amikor nincs sok időnk, akkor tökéletes ez a szódás kenyér: az írótól olyan extra puha lesz, hogy tényleg napokig eláll! Ha akarjátok csak teljes kiőrlésű lisztből is csinálhatjátok, mert egyáltalán nem lehet elrontani! :P

Hozzávalók

1 fél kg-os cipóhoz
fél ek zabpehely
250 g
liszt
250 g
teljes kiőrlésű liszt
1 tk
1 tk
szódabikarbóna
50 g
olvasztott vaj
1 db
tojás
300 ml
író

Ha tetszett az Ír szódás kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept