A kefires kifli elkészítéséhez az élesztőt elkeverjük a tejben, és hozzáadjuk a cukrot is. Mehet hozzá a liszt, a tojás, a kefir, az olaj és a só is. A tésztát 5-8 percig dagasztjuk, majd konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kb. 40 percet kelni.
A megkelt tésztát 8-felé osztjuk és kis bucikat formázunk belőle. Egyenként kinyújtjuk őket és egymásra pakoljuk úgy, hogy mindegyik közé kenünk a sóval elkevert vajból. A rétegelt tésztát újra kinyújtjuk kb. 30 cm átmérőjű koronggá, majd 12 részre vágjuk. Mindegyik tésztadarabot kicsit megnyújtjuk, majd a csúcsával szemközti oldaltól indulva szorosan feltekerjük, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.
Letakarva további 20 percig kelesztjük a kifliket, majd lekenjük a tetejüket a tejjel elkevert tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal. Mehet is be a 175 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük őket.

- Elkészítési idő: 35-40 perc
- Pihentetési idő: 60 perc
- Sütési idő: 30-35 perc