Pékség

Kefireskifli

Kefires kifli

Hozzávalók
A tésztához
25 g
friss élesztő
80 ml
tej
1 tk
kristálycukor
350 g
finomliszt
1 db
tojás
80 g
kefir
50 ml
étolaj
1.5 tk
A rétegek közé
1 mk
A tetejére
1 ek
tej
1 db
tojássárgája
2 ek
szezámmag
80 g
vaj

Elkészítés

A kefires kifli elkészítéséhez az élesztőt elkeverjük a tejben, és hozzáadjuk a cukrot is. Mehet hozzá a liszt, a tojás, a kefir, az olaj és a só is. A tésztát 5-8 percig dagasztjuk, majd konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kb. 40 percet kelni.

A megkelt tésztát 8-felé osztjuk és kis bucikat formázunk belőle. Egyenként kinyújtjuk őket és egymásra pakoljuk úgy, hogy mindegyik közé kenünk a sóval elkevert vajból. A rétegelt tésztát újra kinyújtjuk kb. 30 cm átmérőjű koronggá, majd 12 részre vágjuk. Mindegyik tésztadarabot kicsit megnyújtjuk, majd a csúcsával szemközti oldaltól indulva szorosan feltekerjük, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket. 

Letakarva további 20 percig kelesztjük a kifliket, majd lekenjük a tetejüket a tejjel elkevert tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal. Mehet is be a 175 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük őket.

kefires kifli szezámmaggal
Kefires kifli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc
  • Pihentetési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 30-35 perc

Még több finom, otthon is elkészíthető péksütire, kenyérfélére fáj a fogad? Megértjük, úgyhogy kapaszkodj, mert itt is van az ultimate burgonyár kenyér, a kovászos kenyér és a kovászos focaccia receptje!

Burgonyás kenyér

Kovászos kenyér

Kovászos focaccia

www.streetkitchen.hu

Puha tésztájú kiflik, amiknek a tetejére, ha nem nagy kedvenced a szezámmag, szórhatsz sajtot, tökmagot, köménymagot, de akár nagy szemű sót is, mert ez a kifli mindennel isteni!

Hozzávalók

12 darabhoz
A tésztához
25 g
friss élesztő
80 ml
tej
1 tk
kristálycukor
350 g
finomliszt
1 db
tojás
80 g
kefir
50 ml
étolaj
1.5 tk
A rétegek közé
1 mk
A tetejére
1 ek
tej
1 db
tojássárgája
2 ek
szezámmag
80 g
vaj

A kefires kifli elkészítéséhez az élesztőt elkeverjük a tejben, és hozzáadjuk a cukrot is. Mehet hozzá a liszt, a tojás, a kefir, az olaj és a só is. A tésztát 5-8 percig dagasztjuk, majd konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kb. 40 percet kelni.

A megkelt tésztát 8-felé osztjuk és kis bucikat formázunk belőle. Egyenként kinyújtjuk őket és egymásra pakoljuk úgy, hogy mindegyik közé kenünk a sóval elkevert vajból. A rétegelt tésztát újra kinyújtjuk kb. 30 cm átmérőjű koronggá, majd 12 részre vágjuk. Mindegyik tésztadarabot kicsit megnyújtjuk, majd a csúcsával szemközti oldaltól indulva szorosan feltekerjük, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket. 

Letakarva további 20 percig kelesztjük a kifliket, majd lekenjük a tetejüket a tejjel elkevert tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal. Mehet is be a 175 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük őket.

kefires kifli szezámmaggal
Kefires kifli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc
  • Pihentetési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 30-35 perc

Még több finom, otthon is elkészíthető péksütire, kenyérfélére fáj a fogad? Megértjük, úgyhogy kapaszkodj, mert itt is van az ultimate burgonyár kenyér, a kovászos kenyér és a kovászos focaccia receptje!

Burgonyás kenyér

Kovászos kenyér

Kovászos focaccia

Ha tetszett a Kefires kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept