A májas hasé első lépéseként a májpástétomhoz olajat melegítünk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát és fokhagymát. Közepes hőfokon 5 percig dinszteljük, majd emelünk a hőfokon és hozzáadjuk a májat is. Közepesen erős lángon kb. 3 percig pirítjuk. A pirítás felénél hozzáadjuk a majoránnát, borsozzuk, majd felöntjük 20 ml vízzel. Amikor a víz elpárolgott, lekapcsoljuk a tűzhelyet és megsózzuk a májat. Az így kapott ragut egy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a vajat és a maradék vizet, krémesre zúzzuk, majd egy habzsákba töltjük.
A leveles tésztát kihajtogatjuk és a hosszabbik oldalával párhuzamosan elfelezzük. Az egyik lapot 3 egyenlő részre osztjuk úgy, hogy ne legyen leeső rész. A másik lapot is 3 egyenlő részre osztjuk, de úgy, hogy ezek a lapok kb. 1,5 cm-rel kisebbek legyenek, mint az előzőek. (Így marad kb. 4,5 cm leeső tésztánk, amit egyébként egy kis tojással lekenve, sajttal megszórva nyugodtan megsüthetünk.)
A keskenyebbik tésztákon, egymástól kb. 0,5 cm elhagyással kis metszéseket végzünk. Ezeket meghúzva fog kialakulni a rács. A nem bevagdosott tésztákat megtöltjük a pástétommal, a széleit lekenjük a felvert tojással és kissé széthúzva ráhelyezzük a bemetszett tésztákat. A tetejüket is lekenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 13 perc alatt készre sütjük.

- Elkészítési idő: 30 perc
Még több leveles tésztás recept:
Sonkás-kukoricás pizza leveles tésztából