A napraforgómagos pogácsa első lépéseként az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk. Hozzáöntjük az élesztőt, a tejfölt, a krémsajtot és kb. 7 percig dagasztjuk. A hántolt napraforgómagot hozzáadjuk a tésztához, beledolgozzuk, majd meleg helyen, lefedve, 1 órán át a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és 4 cm-es kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket felvert tojással lekenjük, megszórjuk napraforgómaggal és 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses programon, 20-25 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Kelesztési idő: 60 perc
- Sütési idő: 20-25 perc