Vega
Hozzávalók
A tésztához
- 200 ml meleg tej
- 1 csomag porélesztő (7 g-os kiszerelés)
- 2 csokor medvehagyma
- 200 g vaj, felolvasztva
- 300 g finomliszt
- 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 125 g reszelt parmezán
- 2 tk só
- 3 ek tejföl
- 1 db tojás
A tetejére
- 1 db tojás pár csepp vízzel elkeverve
- 50 g parmezán vagy más kemény sajt, lereszelve
Hozzávalók
A tésztához
- 200 ml meleg tej
- 1 csomag porélesztő (7 g-os kiszerelés)
- 2 csokor medvehagyma
- 200 g vaj, felolvasztva
- 300 g finomliszt
- 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 125 g reszelt parmezán
- 2 tk só
- 3 ek tejföl
- 1 db tojás
A tetejére
- 1 db tojás pár csepp vízzel elkeverve
- 50 g parmezán vagy más kemény sajt, lereszelve
A medvehagymás-parmezános pogácsa első lépéseként a tejben feloldjuk az élesztőt, majd 3 percig hagyjuk állni. Közben a medvehagymát apróra vágjuk, és 5 evőkanálnyi vajjal aprítógépben kicsit leturmixoljuk.
Egy dagasztótálban összekeverjük a kétféle lisztet, a parmezánt és a sót, hozzáadjuk a tejes keveréket, a tejfölt, a tojást, a vajas medvehagymát és a maradék vajat, majd egészet alaposan kidagasztjuk. Lefedve 50 percig kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán, lisztezett kézzel alaposan átgyúrjuk, gömbölyítjük, aztán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk.
Kiszaggatjuk egy kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval, a korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük őket a tojással és megszórjuk egy csipet reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Kelesztési idő: 50 perc
- Sütési idő: 3 x 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!