Pékség

Narancsos-marcipánoscsigák

Narancsos-marcipános csigák

Hozzávalók
250 g
liszt
A tésztához
85 ml
tej
20 g
élesztő
30 g
cukor
1 db
narancs reszelt héja
1 csipet
1 db
tojás
30 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
80 g
puha vaj
180 g
marcipán
100 g
kandírozott narancs
A tetejére
nagy szemű szórócukor

Elkészítés

A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk egy teáskanál cukrot, majd félrerakjuk, és megvárjuk, amíg felfut az élesztő. A lisztet egy üstbe mérjük, belereszeljük a narancs héját, mehet bele a só, a tojás, a vaj és az élesztős tej. Bedagasztjuk a tésztát, és letakarva, meleg helyen 45-60 percet kelesztjük. 

Lisztezett deszkán kb. 35 x 18 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a vajjal, ráreszeljük a marcipánt és megszórjuk a kandírozott naranccsal. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd ujjnyi vastag tekercseket vágunk belőle. Sütőpapíros tepsire rakjuk, letakarva további 20 percig kelesztjük, majd megszórjuk a szórócukorral, és 175 fokra előmelegített sütőben, cirka 18 perc alatt készre sütjük.

www.streetkitchen.hu

Ha uncsi a kakaós csiga (bár miért lenne az?), vagy csak valami újat próbálnátok ki, akkor van itt egy remek narancsos-marcipános verzió. A töltelékben lévő vajtól szaftosabb lesz a csiga, úgyhogy azt semmiképp se felejtsétek ki belőle! ;)

Hozzávalók

14 - 15 darabhoz
250 g
liszt
A tésztához
85 ml
tej
20 g
élesztő
30 g
cukor
1 db
narancs reszelt héja
1 csipet
1 db
tojás
30 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
80 g
puha vaj
180 g
marcipán
100 g
kandírozott narancs
A tetejére
nagy szemű szórócukor

A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk egy teáskanál cukrot, majd félrerakjuk, és megvárjuk, amíg felfut az élesztő. A lisztet egy üstbe mérjük, belereszeljük a narancs héját, mehet bele a só, a tojás, a vaj és az élesztős tej. Bedagasztjuk a tésztát, és letakarva, meleg helyen 45-60 percet kelesztjük. 

Lisztezett deszkán kb. 35 x 18 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a vajjal, ráreszeljük a marcipánt és megszórjuk a kandírozott naranccsal. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd ujjnyi vastag tekercseket vágunk belőle. Sütőpapíros tepsire rakjuk, letakarva további 20 percig kelesztjük, majd megszórjuk a szórócukorral, és 175 fokra előmelegített sütőben, cirka 18 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a Narancsos-marcipános csigák receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept