Pékség

Óriáskakaóscsiga

Óriás kakaós csiga

Hozzávalók
A tésztához:
170 ml
tej
40 g
élesztő
1 tk
cukor az élesztőhöz
50 g
cukor
250 g
bL-55 liszt
250 g
bL-80-as kenyérliszt
2 db
tojás
1 db
tojássárgája
50 g
puha vaj
A kakaós töltelékhez:
90 g
olvasztott vaj
180 g
cukor
3 - 4 ek
holland kakaópor

Elkészítés
A tésztához a tejet megmelegítjük, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig, meleg helyen hagyjuk pihenni. Egy keverőtálba szórjuk a kétféle lisztet, tojásokat, tojássárgáját, 50 g cukrot és a felfuttatott élesztőt és elkezdjük bedagasztani. Mikor már összeállt a tészta, beledagasztjuk a puha vajat is, majd letakarjuk és meleg helyen kb 30 percig kelesztjük. Mikor megkelt a tészta átgyúrjuk és lisztezett felületen kb 40x25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és rákenjük a tésztára.
A hosszabbik oldalától kb. 2 cm-es hosszú csíkokat vágunk a tésztából. Az elsőt feltekerjük csiga formában, a másodikat csíkot, szintén hozzátekerjük az előző csigához, majd rárakjuk egy sütőpapíros tepsire és a végekhez illesztve folyamatosan hozzáillesztjük a többi tésztacsíkot, hogy végül egy nagy csigát kapjunk. 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük a gigantikus kakaós csigát.

www.streetkitchen.hu

Ezt a receptet mindenkinek csak ajánlani tudjuk! Ha rutinos kakaós csiga készítők vagytok, akkor azért, de ha még sosem készítettetek ilyet, akkor is érdemes figyelnetek! Ezzel az óriás kakaós csigával hatalmasat villanthattok, hiszen mindenki imádja az indokolatlanul nagy és/vagy apró dolgokat. :D A kakaós csiga esetén nyilván a minél nagyobb, annál jobb elv érvényesül, szóval ne habozzatok tovább, álljatok neki sütni!

Hozzávalók

1 db 27 cm átmérőjű csigához
A tésztához:
170 ml
tej
40 g
élesztő
1 tk
cukor az élesztőhöz
50 g
cukor
250 g
bL-55 liszt
250 g
bL-80-as kenyérliszt
2 db
tojás
1 db
tojássárgája
50 g
puha vaj
A kakaós töltelékhez:
90 g
olvasztott vaj
180 g
cukor
3 - 4 ek
holland kakaópor
A tésztához a tejet megmelegítjük, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig, meleg helyen hagyjuk pihenni. Egy keverőtálba szórjuk a kétféle lisztet, tojásokat, tojássárgáját, 50 g cukrot és a felfuttatott élesztőt és elkezdjük bedagasztani. Mikor már összeállt a tészta, beledagasztjuk a puha vajat is, majd letakarjuk és meleg helyen kb 30 percig kelesztjük. Mikor megkelt a tészta átgyúrjuk és lisztezett felületen kb 40x25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és rákenjük a tésztára.
A hosszabbik oldalától kb. 2 cm-es hosszú csíkokat vágunk a tésztából. Az elsőt feltekerjük csiga formában, a másodikat csíkot, szintén hozzátekerjük az előző csigához, majd rárakjuk egy sütőpapíros tepsire és a végekhez illesztve folyamatosan hozzáillesztjük a többi tésztacsíkot, hogy végül egy nagy csigát kapjunk. 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük a gigantikus kakaós csigát.

Ha tetszett az Óriás kakaós csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept