Pékség

Paprikáscsiga

Paprikás csiga

Hozzávalók
A tésztához
240 ml
tej
25 g
friss élesztő
80 g
cukor
600 g
liszt
2 db
tojássárgája
1 tk
100 g
vaj
A töltelékhez
90 g
olvasztott vaj
140 g
cukor
3 ek
őrölt pirospaprika

Elkészítés

A paprikás csiga elkészítéséhez a tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és belerakunk egy kanál cukrot. A lisztet egy nagy keverőtálba rakjuk, mehetnek bele a tojássárgáják, a só, majd a felfuttatott élesztős tej. Elkezdjük összekeverni a tésztát, majd amikor kezd összeállni, hozzáadjuk a puha vajat, és simára dolgozzuk a tésztát. Letakarva 50 percig kelesztjük, majd kb. 50 x 35 cm-es nagyságúra nyújtjuk. 

Paprikás csiga

A vajat elkeverjük a cukorral és a pirospaprikával, rákenjük a tésztára, és az egyik, hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük. Kb. 1,5 cm vastag szeleteket vágunk belőle, a tekercseket sütőpapíros tepsire fektetjük, legalább 2-3 ujjnyira egymástól. 20 percig még kelesztjük a csigákat, végül 180 fokos sütőben 12-14 percig sütjük őket.

www.streetkitchen.hu

A szerkesztőség kb. 5%-a ismerte ezt a péksütit (ez egy embert jelent :D), neki viszont a nagy, gyerekkori kedvence, úgyhogy magától értetődő volt, hogy elkészítsem, és végre a mi oldalunkon is szerepeljen ez a recept.

Hozzávalók

22 darabhoz
A tésztához
240 ml
tej
25 g
friss élesztő
80 g
cukor
600 g
liszt
2 db
tojássárgája
1 tk
100 g
vaj
A töltelékhez
90 g
olvasztott vaj
140 g
cukor
3 ek
őrölt pirospaprika

A paprikás csiga elkészítéséhez a tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és belerakunk egy kanál cukrot. A lisztet egy nagy keverőtálba rakjuk, mehetnek bele a tojássárgáják, a só, majd a felfuttatott élesztős tej. Elkezdjük összekeverni a tésztát, majd amikor kezd összeállni, hozzáadjuk a puha vajat, és simára dolgozzuk a tésztát. Letakarva 50 percig kelesztjük, majd kb. 50 x 35 cm-es nagyságúra nyújtjuk. 

Paprikás csiga

A vajat elkeverjük a cukorral és a pirospaprikával, rákenjük a tésztára, és az egyik, hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük. Kb. 1,5 cm vastag szeleteket vágunk belőle, a tekercseket sütőpapíros tepsire fektetjük, legalább 2-3 ujjnyira egymástól. 20 percig még kelesztjük a csigákat, végül 180 fokos sütőben 12-14 percig sütjük őket.

Ha tetszett a Paprikás csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept