Pékség

Pisztáciáscsiga

Pisztáciás csiga

Hozzávalók
A tésztához
170 ml
meleg tej
40 g
élesztő
1 csipet
500 g
liszt
50 g
cukor
2 db
tojás
50 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
2 marék
pisztácia
120 g
puha vaj
100 g
cukor
0.5 db
narancs reszelt héja
A csigák tetejére
150 g
porcukor
20 ml
narancslé
1 kis marék
aprított pisztácia

Elkészítés

A tésztához a tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 csipet cukrot, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy nagy tálba mérjük, majd mehet bele a többi hozzávaló, az élesztős tejjel együtt, és szépen bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 50 percet kelesztjük. 

Közben a pisztáciát kissé lepirítjuk, majd még melegen lezúzzuk egy aprítóban. Hozzáadjuk a puha vajat és a cukrot, és még egyet zúzunk rajta, hogy szép krémet kapjunk. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a pisztáciakrémmel, ráreszeljük a narancshéjat, és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az így kapott tekercseket sütőtálba rakosgatjuk, és hagyjuk 20 percet kelni. Ezután 175 fokra előmelegített sütőbe rakjuk a csigákat, és kb. 35 perc alatt készre sütjük. 

Mikor langyosra hűltek, összekeverjük a porcukrot és a narancslevet, majd rácsorgatjuk a csigákra. Kevés apróra vágott pisztáciával megszórjuk, és már ehetjük is őket.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Kakaós csiga, fahéjas csiga vagy épp egy kardamomos csiga is tökéletes reggeli lehet a mindennapokban. Na de egy csúcsszuper, házi pisztáciakrémes csigánál lehet, hogy egyik sem jobb. De hogy ezt megtudjátok, le kell tesztelnetek, úgyhogy elő a sütőkkel!

Hozzávalók

15 db csigához
A tésztához
170 ml
meleg tej
40 g
élesztő
1 csipet
500 g
liszt
50 g
cukor
2 db
tojás
50 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
2 marék
pisztácia
120 g
puha vaj
100 g
cukor
0.5 db
narancs reszelt héja
A csigák tetejére
150 g
porcukor
20 ml
narancslé
1 kis marék
aprított pisztácia

A tésztához a tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 csipet cukrot, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy nagy tálba mérjük, majd mehet bele a többi hozzávaló, az élesztős tejjel együtt, és szépen bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 50 percet kelesztjük. 

Közben a pisztáciát kissé lepirítjuk, majd még melegen lezúzzuk egy aprítóban. Hozzáadjuk a puha vajat és a cukrot, és még egyet zúzunk rajta, hogy szép krémet kapjunk. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a pisztáciakrémmel, ráreszeljük a narancshéjat, és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az így kapott tekercseket sütőtálba rakosgatjuk, és hagyjuk 20 percet kelni. Ezután 175 fokra előmelegített sütőbe rakjuk a csigákat, és kb. 35 perc alatt készre sütjük. 

Mikor langyosra hűltek, összekeverjük a porcukrot és a narancslevet, majd rácsorgatjuk a csigákra. Kevés apróra vágott pisztáciával megszórjuk, és már ehetjük is őket.

Ha tetszett a Pisztáciás csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept