Pékség

Sajtos-kolbászosvendégvárófalatok

Sajtos-kolbászos vendégváró falatok

Hozzávalók
100 g
füstölt kolbász
600 g
finomliszt + a nyújtáshoz
20 g
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
250 g
sertészsír
100 g
tejföl
2 db
tojás
150 g
tej
350 g
gouda sajt
A tetejére
1 db
tojás
1 mk
durvára tört bors
1 mk
fekete szezámmag
1 mk
chilipehely
1 mk
egész kömény
50 g
gouda sajt

Elkészítés

A sajtos-kolbászos vendégváró falatokhoz a kolbászt akár 0,5 cm-esnél kisebb kockákra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd beleszórjuk a felkockázott kolbászt is. Hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű zsírt, és dagasztógépben morzsalékosra keverjük. 

A tejfölben elkeverjük a tojásokat, aztán felöntjük a tejjel. A lisztes-zsíros keverékhez adagoljuk a reszelt sajtot, és alaposan összekeverjük. Beleöntjük a tojásos-tejfölös-tejes keveréket is, és homogén tésztává gyúrjuk. Viszonylag puha tésztát kell kapnunk, ami részben a lágy állagú zsír miatt van. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, még egyszer átgyúrjuk, kettéosztjuk és téglalap alakúra formázzuk. Folpackba csomagolva hűtőbe, esetleg fagyasztóba tesszük, amíg megszilárdul.

A tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és késsel megjelölve négy részre osztjuk. Felvert tojással vékonyan megkenjük, majd ízlés szerint meghintjük fűszerekkel és magokkal. Megszórjuk reszelt sajttal, amit a szeletelés előtt lenyomkodunk, majd a jelölések mentén előbb négybe, aztán falatokra vágjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 230 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

Tipp: a kinyújtott tésztadarabok vastagságának duplája legyen a vágott darabok szélessége, különben a térfogat növekedése miatt sütés közben eldőlhetnek a falatok. 

sajtos-kolbaszos-vendegvaro-falatok
Sajtos-kolbászos vendégváró falatok (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc 
  • Pihentetési idő: minimum 2 óra 
  • Sütési idő: 8-10 perc

A sajtos-kolbászos vendégváró falatokhoz hasonló sós sütiket keresel? Mutatunk még néhányat!

Sütőtökös-spenótos csiga leveles tésztából

Feta sajtos rúd

Chipotlés-kolbászos csavart cheddarmártással

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha egy teljes menüt nem akarsz összedobni a vendégeknek, de szeretnél azért kicsit kedveskedni nekik, akkor ezzel a kolbászos falatkával tuti megnyered majd őket!

Hozzávalók

70 darabhoz
100 g
füstölt kolbász
600 g
finomliszt + a nyújtáshoz
20 g
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
250 g
sertészsír
100 g
tejföl
2 db
tojás
150 g
tej
350 g
gouda sajt
A tetejére
1 db
tojás
1 mk
durvára tört bors
1 mk
fekete szezámmag
1 mk
chilipehely
1 mk
egész kömény
50 g
gouda sajt

A sajtos-kolbászos vendégváró falatokhoz a kolbászt akár 0,5 cm-esnél kisebb kockákra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd beleszórjuk a felkockázott kolbászt is. Hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű zsírt, és dagasztógépben morzsalékosra keverjük. 

A tejfölben elkeverjük a tojásokat, aztán felöntjük a tejjel. A lisztes-zsíros keverékhez adagoljuk a reszelt sajtot, és alaposan összekeverjük. Beleöntjük a tojásos-tejfölös-tejes keveréket is, és homogén tésztává gyúrjuk. Viszonylag puha tésztát kell kapnunk, ami részben a lágy állagú zsír miatt van. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, még egyszer átgyúrjuk, kettéosztjuk és téglalap alakúra formázzuk. Folpackba csomagolva hűtőbe, esetleg fagyasztóba tesszük, amíg megszilárdul.

A tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és késsel megjelölve négy részre osztjuk. Felvert tojással vékonyan megkenjük, majd ízlés szerint meghintjük fűszerekkel és magokkal. Megszórjuk reszelt sajttal, amit a szeletelés előtt lenyomkodunk, majd a jelölések mentén előbb négybe, aztán falatokra vágjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 230 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

Tipp: a kinyújtott tésztadarabok vastagságának duplája legyen a vágott darabok szélessége, különben a térfogat növekedése miatt sütés közben eldőlhetnek a falatok. 

sajtos-kolbaszos-vendegvaro-falatok
Sajtos-kolbászos vendégváró falatok (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc 
  • Pihentetési idő: minimum 2 óra 
  • Sütési idő: 8-10 perc

A sajtos-kolbászos vendégváró falatokhoz hasonló sós sütiket keresel? Mutatunk még néhányat!

Sütőtökös-spenótos csiga leveles tésztából

Feta sajtos rúd

Chipotlés-kolbászos csavart cheddarmártással

Ha tetszett a Sajtos-kolbászos vendégváró falatok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept