Vega
Hozzávalók
- 350 g sütőtök
- 100 ml habtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk szerecsendió
- 2 ek keményítő
- 150 g fagyasztott spenót
- 2 db bolti élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 300 g füstölt sajt
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 350 g sütőtök
- 100 ml habtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk szerecsendió
- 2 ek keményítő
- 150 g fagyasztott spenót
- 2 db bolti élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 300 g füstölt sajt
- 1 db tojás
A sütőtökös-spenótos csiga elkészítésének első lépése, hogy a sütőtököt megpucoljuk, 1,5 cm-es kockákra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és egy nagy teljesítményű turmixgépbe dobjuk a tejszínnel, a fokhagymával, sóval, borssal, a szerecsendióval és a keményítővel együtt. Krémesre turmixoljuk, és félrerakjuk hűlni.
A fagyasztott spenótot kiolvasztjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
A leveles tésztákat kiterítjük, egyenletesen elosztjuk rajtuk a sütőtökkrémet, megszórjuk őket a reszelt sajt felével és megküldjük a spenóttal. Mindkét tésztát feltekerjük, majd a tekercsekből 10-10 db csigát vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket háromujjnyi távolságra egymástól, majd lekenjük a felvert tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal az összes csigát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Hűtési idő: 15 perc
- Sütési idő: kb. 25 perc
Ha tetszett a sütőtökös-spenótos csiga leveles tésztából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!