Pékség

Vaníliapudingos-almáspárna

Vaníliapudingos-almás párna

Hozzávalók
A töltelékhez
350 ml
tej
20 g
étkezési keményítő
4 db
tojássárgája
1 rúd
vanília
3 ek
cukor
1 db
alma
(nagyobb)
Az összeállításhoz
1 csomag
leveles tészta
1 db
tojás
(kisebb)
2 ek
cukor

Elkészítés

A tejben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, a tojássárgáját, a vaníliarúd kikapart magjait, valamint a cukrot. (Magát a vaníliarudat is beletesszük, amit majd később kiszedünk belőle.) Ezután 5-6 perc alatt, folyamatos keverés mellett sűrű pudingot főzünk. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és kisebb kockákra vágjuk, majd a pudingba keverjük. 

A leveles tésztát kihajtogatjuk, és 8 egyenlő részre vágjuk. 4 db-ot bevágunk rácsosra úgy, hogy elindulunk az egyik szélétől, és párhuzamosan a szélével ejtünk 4-5 bevágást, majd pár mm-re tőle kicsit eltolva kezdjük el a bemetszéseket, így amikor kézbe fogjuk a tésztalapot, és kissé széthúzzuk, szép rácsos mintát kapunk. A négy, bevágások nélküli lapra halmozzuk az almatölteléket, a szélüket lekenjük tojással, és mindegyikre rárakjuk a rácsos tésztalapot. Ezt is lekenjük tojással, megszórjuk cukorral, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, amíg aranybarnára pirulnak a párnák (kb. 17-18 perc).

Vaníliapudingos-almás párna

www.streetkitchen.hu

Persze ha valaki nem kedveli a bolti leveles tésztát, nyugodtan sütheti saját készítésűből is, de akkor már nem lesz megúszós ez a pihe-puha almás párna. Így pedig összességében egy-másfél óra alatt kész is ez a krémes, almás péksüti.

Hozzávalók

4 darabhoz
A töltelékhez
350 ml
tej
20 g
étkezési keményítő
4 db
tojássárgája
1 rúd
vanília
3 ek
cukor
1 db
alma
(nagyobb)
Az összeállításhoz
1 csomag
leveles tészta
1 db
tojás
(kisebb)
2 ek
cukor

A tejben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, a tojássárgáját, a vaníliarúd kikapart magjait, valamint a cukrot. (Magát a vaníliarudat is beletesszük, amit majd később kiszedünk belőle.) Ezután 5-6 perc alatt, folyamatos keverés mellett sűrű pudingot főzünk. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és kisebb kockákra vágjuk, majd a pudingba keverjük. 

A leveles tésztát kihajtogatjuk, és 8 egyenlő részre vágjuk. 4 db-ot bevágunk rácsosra úgy, hogy elindulunk az egyik szélétől, és párhuzamosan a szélével ejtünk 4-5 bevágást, majd pár mm-re tőle kicsit eltolva kezdjük el a bemetszéseket, így amikor kézbe fogjuk a tésztalapot, és kissé széthúzzuk, szép rácsos mintát kapunk. A négy, bevágások nélküli lapra halmozzuk az almatölteléket, a szélüket lekenjük tojással, és mindegyikre rárakjuk a rácsos tésztalapot. Ezt is lekenjük tojással, megszórjuk cukorral, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, amíg aranybarnára pirulnak a párnák (kb. 17-18 perc).

Vaníliapudingos-almás párna

Ha tetszett a Vaníliapudingos-almás párna receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept