A legjobb reggelik

Wow!Ricottávaltöltöttpalacsintanarancsszirupban

Wow! Ricottával töltött palacsinta narancsszirupban

Hozzávalók
2 ek
vaj
A palacsintához
260 ml
tej
180 ml
víz
150 g
liszt
1 csipet
1 tk
cukor
2 db
tojás
A töltelékhez:
2 ek
mazsola
30 ml
narancslikőr
350 g
ricotta
2 ek
porcukor
1 tk
vaníliás cukor
1 db
narancs reszelt héja
1 db
narancs facsart leve
A sziruphoz:
1
nagyobb narancs kifacsart leve
4 ek
cukor
1 tk
vaníliás cukor
2 egész
rúd fahéj
szegfűszeg

Elkészítés

A töltött palacsinta elkészítéséhez kezdésnek a narancslikőrbe szórjuk a mazsolát, hogy tudjanak ázni amíg készül a palacsinta. A tésztához a lisztet egy edénybe rakjuk és folyamatos keverés mellett elkezdjük hozzácsorgatni a tejet és a vizet. Így könnyen csomómentesre tudjuk keverni. Hozzákeverjük a sót, cukrot és tojásokat és enyhén kiolajozott, teflon palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.

A ricottát elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, a narancs levével és reszelt héjával és az előre beáztatott mazsolával (az a cél, hogy lágyabb tölteléket kapjunk). A ricottás keverékkel megkenjük a palacsintákat és félbe, majd negyedbe hajtjuk, hogy körcikkeket kapjunk.

Előveszünk egy serpenyőt, a sziruphoz a vajat megolvasztjuk, majd mehet bele a narancslé, a cukor, vaníliás cukor, fahéj, szegfűszeg és a narancslikőr amiben a mazsolák pihentek. Kicsit összeforraljuk a szirupot, belerakunk a serpenyőbe 4 megtöltött palacsintát, átlocsoljuk őket a sziruppal, újra hagyjuk felforrni, hogy a palacsinták is átmelegedjenek és magukba szívjanak kevés szirupot és még melegen tálaljuk. A serpenyőben levő maradék szirupba rakjuk a másik 4 palacsintát és újra forralunk egyet rajta.

töltött palacsinta
Ricottával töltött palacsinta narancsszirupban

www.streetkitchen.hu

Ez a palacsinta recept tökéletes reggelire, de ugyanennyire szuper desszertötlet is. Lépjetek ki a komfortzónátokból és felejtsétek el a szokásos kakaós/lekváros/nutellás palacsinta kombinációkat, mert ha megkóstoljátok ezt a ricottás krémmel töltött, narancsszirupos változatot, soha többé nem akartok majd visszatérni az egyszerűbb ízekhez!

Hozzávalók

4 főre
2 ek
vaj
A palacsintához
260 ml
tej
180 ml
víz
150 g
liszt
1 csipet
1 tk
cukor
2 db
tojás
A töltelékhez:
2 ek
mazsola
30 ml
narancslikőr
350 g
ricotta
2 ek
porcukor
1 tk
vaníliás cukor
1 db
narancs reszelt héja
1 db
narancs facsart leve
A sziruphoz:
1
nagyobb narancs kifacsart leve
4 ek
cukor
1 tk
vaníliás cukor
2 egész
rúd fahéj
szegfűszeg

A töltött palacsinta elkészítéséhez kezdésnek a narancslikőrbe szórjuk a mazsolát, hogy tudjanak ázni amíg készül a palacsinta. A tésztához a lisztet egy edénybe rakjuk és folyamatos keverés mellett elkezdjük hozzácsorgatni a tejet és a vizet. Így könnyen csomómentesre tudjuk keverni. Hozzákeverjük a sót, cukrot és tojásokat és enyhén kiolajozott, teflon palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.

A ricottát elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, a narancs levével és reszelt héjával és az előre beáztatott mazsolával (az a cél, hogy lágyabb tölteléket kapjunk). A ricottás keverékkel megkenjük a palacsintákat és félbe, majd negyedbe hajtjuk, hogy körcikkeket kapjunk.

Előveszünk egy serpenyőt, a sziruphoz a vajat megolvasztjuk, majd mehet bele a narancslé, a cukor, vaníliás cukor, fahéj, szegfűszeg és a narancslikőr amiben a mazsolák pihentek. Kicsit összeforraljuk a szirupot, belerakunk a serpenyőbe 4 megtöltött palacsintát, átlocsoljuk őket a sziruppal, újra hagyjuk felforrni, hogy a palacsinták is átmelegedjenek és magukba szívjanak kevés szirupot és még melegen tálaljuk. A serpenyőben levő maradék szirupba rakjuk a másik 4 palacsintát és újra forralunk egyet rajta.

töltött palacsinta
Ricottával töltött palacsinta narancsszirupban

Ha tetszett a Wow! Ricottával töltött palacsinta narancsszirupban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept