Csirkehúsos ételek

Grillcsirkéveltöltöttrétes,ezacsirkecsákó!

Grillcsirkével töltött rétes, ez a csirke csákó!

Hozzávalók
A tésztához:
1 csomag
réteslap (6 lapos)
3 ek
egész mák
A töltelékhez
25 g
liszt
200 ml
tej
1 marék
zöldborsó (lehet fagyasztott is)
50 g
reszelt sajt
0.5 db
grillcsirke
1 db
tojás
só, bors, szerecsendió
A megkenéshez
1 db
tojás
100 g
vaj
25 g
vaj

Elkészítés
A csirkéről lefejtjük az összes húst és apró kockákra vágjuk. Gyorsan besamelt készítünk: egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rászórunk azonos mennyiségű lisztet és egy habverővel gyorsan elkeverjük. Egy perc hevítés után (azelőtt, hogy a liszt barnulni kezdene) ráöntjük a nyolcszoros mennyiségű tejet és alaposan elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és reszelünk bele kevés szerecsendiót. Amikor sűrűsödni kezd, beleszórjuk a borsót (lehet fagyos), a reszelt sajtot, a felaprított csirkehúst.Pár perc után lehúzzuk a tűzről, elkeverünk benne 1 egész tojást és félrerakjuk. [caption id="attachment_12158657" align="aligncenter" width="1152"]
A réteshez felolvasztjuk a vajat, a rétestésztából egy réteget a munkalapra fektetünk. Alaposan megkenjük mindenhol olvasztott vajjal, majd ráhelyezünk egy újabb réteslapot, ezt is gazdagon vajazzuk és ugyanezt tesszük  a harmadik réteggel is. A tésztát 3 egyforma szélességű csíkra vágjuk és elkezdjük a megtöltést. Egy csík alsó végébe helyezünk egy nagy kanál tölteléket. Hosszanti irányban az egyik sarkot mindig átlósan háromszögbe, majd felfelé hajtva, egy minden oldalról zárt háromszöget hajtogatunk a csíkokból. (A maradék 3 réteslappal is ugyanígy járunk el.)[/caption]
Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a háromszögeket, megkenjük vízzel kikevert tojással és megszórjuk mákkal. 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük a csirkecsákókat.

www.streetkitchen.hu

A grillcsirkés receptek mindig jól jönnek! Itt van egy ropogós külsejű, besamellel és zöldborsóval turbózott csirke csákó recept, aminél megúszósabb kaját ma már tuti nem találtok! Ennél a csákónál nem szégyen a készen vett grillcsirke és még a réteslap készítést megússzátok! Mentsétek le a receptet lustább időkre! :D

Hozzávalók

6 darabhoz
A tésztához:
1 csomag
réteslap (6 lapos)
3 ek
egész mák
A töltelékhez
25 g
liszt
200 ml
tej
1 marék
zöldborsó (lehet fagyasztott is)
50 g
reszelt sajt
0.5 db
grillcsirke
1 db
tojás
só, bors, szerecsendió
A megkenéshez
1 db
tojás
100 g
vaj
25 g
vaj
A csirkéről lefejtjük az összes húst és apró kockákra vágjuk. Gyorsan besamelt készítünk: egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rászórunk azonos mennyiségű lisztet és egy habverővel gyorsan elkeverjük. Egy perc hevítés után (azelőtt, hogy a liszt barnulni kezdene) ráöntjük a nyolcszoros mennyiségű tejet és alaposan elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és reszelünk bele kevés szerecsendiót. Amikor sűrűsödni kezd, beleszórjuk a borsót (lehet fagyos), a reszelt sajtot, a felaprított csirkehúst.Pár perc után lehúzzuk a tűzről, elkeverünk benne 1 egész tojást és félrerakjuk. [caption id="attachment_12158657" align="aligncenter" width="1152"]
A réteshez felolvasztjuk a vajat, a rétestésztából egy réteget a munkalapra fektetünk. Alaposan megkenjük mindenhol olvasztott vajjal, majd ráhelyezünk egy újabb réteslapot, ezt is gazdagon vajazzuk és ugyanezt tesszük  a harmadik réteggel is. A tésztát 3 egyforma szélességű csíkra vágjuk és elkezdjük a megtöltést. Egy csík alsó végébe helyezünk egy nagy kanál tölteléket. Hosszanti irányban az egyik sarkot mindig átlósan háromszögbe, majd felfelé hajtva, egy minden oldalról zárt háromszöget hajtogatunk a csíkokból. (A maradék 3 réteslappal is ugyanígy járunk el.)[/caption]
Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a háromszögeket, megkenjük vízzel kikevert tojással és megszórjuk mákkal. 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük a csirkecsákókat.

Ha tetszett a Grillcsirkével töltött rétes, ez a csirke csákó! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept