Fantasztikus desszertek

Bámulatosfahéjaskoszorú

Bámulatos fahéjas koszorú

Hozzávalók
A tésztához
100 ml
meleg víz
100 ml
meleg tej
25 g
friss élesztő
2 tk
méz
1 csipet
260 g
finomliszt
2 ek
olvasztott vaj
A töltelékhez
4 - 5 ek
olvasztott vaj
2 nagy ek
őrölt fahéj
4 nagy ek
porcukor

Elkészítés
A meleg vizet és a tejet összeöntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a mézet és hagyjuk 5 percig pihenni, hogy az élesztő felfusson. A lisztet elkeverjük a sóval, beleöntjük az élesztős tejet és elkezdjük gyúrni a tésztát. Mikor már összeállt, belegyúrjuk a vajat is és addig dagasztjuk amíg sima felületű tésztát kapunk. Ekkor belisztezzük az edény alját, belerakjuk a tésztagombócot, szórunk rá kevés lisztet és letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
Mikor megkelt, lisztezett felületen kb. 45x26 cm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjjal és porcukorral majd a hosszabb oldalánál feltekerjük. A hengert hosszában kettévágjuk és a vágott felével felfelé, átlósan megtekerjük egymáson a felezett hengereket. A két végénél összecsípjük a fonatot és sütőpapíros tepsin, 175 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük a kalácskoszorút.

www.streetkitchen.hu

Nem tudjuk létezik-e ilyen szabály, de kávé mellé nekünk általában valahogy a fahéjas sütik esnek a legjobban. Most mutatunk egy ultra finom fahéjas koszorú receptet, ami az egyik legjobb példa arra, hogyan lehet viszonylag kevés munkával gyönyörűen kinéző édességet készíteni.

Hozzávalók

1 db körülbelül 23 cm átmérőjű kalácshoz
A tésztához
100 ml
meleg víz
100 ml
meleg tej
25 g
friss élesztő
2 tk
méz
1 csipet
260 g
finomliszt
2 ek
olvasztott vaj
A töltelékhez
4 - 5 ek
olvasztott vaj
2 nagy ek
őrölt fahéj
4 nagy ek
porcukor
A meleg vizet és a tejet összeöntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a mézet és hagyjuk 5 percig pihenni, hogy az élesztő felfusson. A lisztet elkeverjük a sóval, beleöntjük az élesztős tejet és elkezdjük gyúrni a tésztát. Mikor már összeállt, belegyúrjuk a vajat is és addig dagasztjuk amíg sima felületű tésztát kapunk. Ekkor belisztezzük az edény alját, belerakjuk a tésztagombócot, szórunk rá kevés lisztet és letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
Mikor megkelt, lisztezett felületen kb. 45x26 cm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjjal és porcukorral majd a hosszabb oldalánál feltekerjük. A hengert hosszában kettévágjuk és a vágott felével felfelé, átlósan megtekerjük egymáson a felezett hengereket. A két végénél összecsípjük a fonatot és sütőpapíros tepsin, 175 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük a kalácskoszorút.

Ha tetszett a Bámulatos fahéjas koszorú receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept