Fantasztikus desszertek

Ezleszakedvencáfonyástortátok!

Ez lesz a kedvenc áfonyás tortátok!

Hozzávalók
A piskótához:
350 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 db
tojás
120 ml
olaj
230 ml
tej
240 ml
kávé
1 csipet
260 g
liszt
1 csomag
sütőpor
65 g
kakaópor
A krémhez:
150 g
puha vaj
80 g
porcukor
450 g
mascarpone
Az expressz dzsemhez:
100 g
friss áfonya
50 g
porcukor
A díszítéshez:
2 marék
friss áfonya
2 ek
szeletelt mandula

Elkészítés
A piskótához a cukrot, vaníliás cukrot a tojásokkal és olajjal kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, kávét, majd beleforgatjuk az előzőleg összekevert liszt, sütőpor, kakaópor, és csipet só keverékét. A masszát 3 db 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük őket (ha nincs 3 ugyanakkora formánk, használhatunk egy nagyobbat is, így a sütési idő is nőni fog). A dzsemhez az áfonyát a cukorral elkezdjük melegíteni és kb. 15 percig főzzük, hogy lekvársűrűségű legyen, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a mascarponéval és a dzsemmel. A megsült tortalapok tetejét egyenesre vágjuk és megtöltjük az áfonyás krémmel, és mindegyik réteg közé szórunk pár szem áfonyát. A tetejét friss áfonyával és mandulával díszítjük.

www.streetkitchen.hu

A pucér tortákat mindenki szereti, mert dögösek, finomak és még elkészíteni is egyszerű őket. Nóri most egy áfonyás változatot dobott össze, aminek az alapja egy eszméletlenül finom, omlós kakaós piskóta, amik között egy brutál könnyű, kellemesen savanykás,de mégis édes áfonyakrém csücsül. IMÁDNI FOGJÁTOK!

Hozzávalók

1 db 18 cm átmerőjű formához
A piskótához:
350 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 db
tojás
120 ml
olaj
230 ml
tej
240 ml
kávé
1 csipet
260 g
liszt
1 csomag
sütőpor
65 g
kakaópor
A krémhez:
150 g
puha vaj
80 g
porcukor
450 g
mascarpone
Az expressz dzsemhez:
100 g
friss áfonya
50 g
porcukor
A díszítéshez:
2 marék
friss áfonya
2 ek
szeletelt mandula
A piskótához a cukrot, vaníliás cukrot a tojásokkal és olajjal kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, kávét, majd beleforgatjuk az előzőleg összekevert liszt, sütőpor, kakaópor, és csipet só keverékét. A masszát 3 db 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük őket (ha nincs 3 ugyanakkora formánk, használhatunk egy nagyobbat is, így a sütési idő is nőni fog). A dzsemhez az áfonyát a cukorral elkezdjük melegíteni és kb. 15 percig főzzük, hogy lekvársűrűségű legyen, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a mascarponéval és a dzsemmel. A megsült tortalapok tetejét egyenesre vágjuk és megtöltjük az áfonyás krémmel, és mindegyik réteg közé szórunk pár szem áfonyát. A tetejét friss áfonyával és mandulával díszítjük.

Ha tetszett az Ez lesz a kedvenc áfonyás tortátok! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept