Receptek

Kelbimbófőzelék

Kelbimbófőzelék

Hozzávalók
80 dkg
kelbimbó
30 dkg
burgonya
5 dkg
vaj
1 fej
vöröshagyma (nagy)
3 dl
zöldségalaplé
1 fej
fokhagyma
2 mk
őrölt görögszénamag
bors
A díszítéshez
olívaolaj
petrezselyem

Elkészítés
A kelbimbókat félbevágjuk, és a fokhagymagerezdekkel együtt rátesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 20−25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Közben a hagymát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajon párolni kezdjük, a burgonyát pedig kockára vágva puhára főzzük. A megsült kelbimbó harmadát félretesszük, kétharmadát a finoman megpirított hagymához adjuk, és az őrölt görögszénamaggal ízesítjük. Felöntjük a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, és pár percig rotyogtatjuk az egészet, míg teljesen megpuhul. A főtt burgonyát is a kelbimbóhoz adjuk, és egy botmixer segítségével az egészet szép krémesre pürésítjük. Végül hozzákeverjük a hideg vajat. Igény szerint további zöldségalaplével állítjuk be a megfelelő állagot. A félretett sült kelbimbókat a krémes kelbimbópürére helyezzük, mellé szórjuk a sült fokhagymákat is, végül pedig kevés friss petrezselyemmel és finom olívaolajjal díszítjük.

www.streetkitchen.hu

Ha megjelenik a kelbimbó a piacon, rögtön rávetem magam. Minden formában imádom, de főzelékként készítve az egyik kedvencem. Bár semmi bajom a liszttel történő sűrítéssel, ez a főzelék saját magával és egy kevéske főtt krumplival van sűrítve, ráadásul a feltét is kelbimbó, sült verzióban − gluténmentes, krémes, zöld és kelbimbós kaja!

Hozzávalók

4 főre
80 dkg
kelbimbó
30 dkg
burgonya
5 dkg
vaj
1 fej
vöröshagyma (nagy)
3 dl
zöldségalaplé
1 fej
fokhagyma
2 mk
őrölt görögszénamag
bors
A díszítéshez
olívaolaj
petrezselyem
A kelbimbókat félbevágjuk, és a fokhagymagerezdekkel együtt rátesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 20−25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Közben a hagymát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajon párolni kezdjük, a burgonyát pedig kockára vágva puhára főzzük. A megsült kelbimbó harmadát félretesszük, kétharmadát a finoman megpirított hagymához adjuk, és az őrölt görögszénamaggal ízesítjük. Felöntjük a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, és pár percig rotyogtatjuk az egészet, míg teljesen megpuhul. A főtt burgonyát is a kelbimbóhoz adjuk, és egy botmixer segítségével az egészet szép krémesre pürésítjük. Végül hozzákeverjük a hideg vajat. Igény szerint további zöldségalaplével állítjuk be a megfelelő állagot. A félretett sült kelbimbókat a krémes kelbimbópürére helyezzük, mellé szórjuk a sült fokhagymákat is, végül pedig kevés friss petrezselyemmel és finom olívaolajjal díszítjük.

Ha tetszett a Kelbimbófőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept