A libaszárnyat lefilézzük és felkockázzuk, a nyakat pedig kisebb, 3 cm-es darabokra vágjuk.
A szárnycsontokat egy fazékba rakjuk, felöntjük 2 l vízzel, nagy lángon felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg elkészítjük a levesalapot.
Egy lábasban, közepes lángon felhevítjük a zsírt, és elkezdjük lepirítani benne a finomra vágott vöröshagymát. Pár perc pirítás után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és ha az is lepirult, felöntjük 250 ml vízzel. Nagy lángra kapcsolunk, majd zsírjára pirítjuk a lábas tartalmát. Ezután újra felöntjük 250 ml vízzel, és megint zsírjára pirítjuk.
Hozzáadjuk a libaszárnyról leszedett, felkockázott húst és a nyakat és lepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a mustárt, a Worcester szószt és a tárkonyt. Sózzuk, borsozzuk és rászűrjük a csontokból főzött alaplevet.
Közepes lángon főzzük 1 órán át, majd hozzáadjuk a megtisztított, 2 cm-es kockákra vágott sárgarépát és fehérrépát.
5 perc főzés után hozzádobjuk a megtisztított, 2 cm-es kockákra vágott krumplit is.
Ha minden zöldség megpuhult, lekapcsoljuk a tűzhelyet. A tejszínt kikeverjük a keményítővel és a citromlével, és merünk hozzá 3-4 merőkanálnyi forró levest. Elkeverjük, visszaöntjük a lábasba a tejszínes keveréket, és alacsony lángon még egyszer felforraljuk. Ha szükséges, sózzuk, vagy citromlével beállítjuk a savasságát.
Tipp: ha egész libát vásároltunk, még tartalmasabb levest tudunk készíteni, a melleket és a combokat bontás után lefagyaszthatjuk vagy készíthetünk egy komplett libalakomát. Ehhez szuper receptek vannak az oldalon. Ha olyan szerencsénk van, hogy még belsőségeket is kaptunk a liba mellé, akkor a szívet és a zúzát a többi hússal együtt adjuk a leveshez, a májat pedig a krumplival együtt főzzük meg. De vigyázzunk, mert ha hízott liba volt, akkor a májat vétek lenne elpazarolni a levesbe.




